Stichting MeeleefGezin heeft na een pilotperiode in 2018, waarin zij 4 gezinnen uit regio Lekstroom hebben kunnen matchen aan een meeleefgezin, een inkoopcontract verkregen voor de gehele regio. Dit betekent dat de stichting ook in Nieuwegein kwetsbare jonge kinderen een kansrijkere toekomst kan bieden! En de eerste aanmeldingen van gezinnen zijn al binnen!

Wat doen stichting MeeleefGezin?

Een meeleefgezin biedt vrijwillig stimulerende opvang aan een kind (-9 maanden t/m 4 jaar) van ouders met psychische problemen. Op een vaste dag in de week en een weekend in de maand met als doel een langdurige relatie tussen de gezinnen. Het kind krijgt er een omgeving bij die rust, aandacht en vertrouwen biedt. De ouders hebben hersteltijd, zorgen met meer positiviteit voor hun kind en wisselen uit over opvoeding als ouders onder elkaar.

Wie doet wat?

Vrijwillige meeleefgezinnen verzorgen de opvang, professionals uit GGz en het sociaal domein begeleiden de koppelingen tussen de gezinnen en de landelijke coördinatie is in handen van de Stichting. De doelstelling is dat er langdurig contact blijft tussen het kind en het meeleefgezin.

Goede resultaten

Dankzij goede screening en training van de meeleefgezinnen en fijnmazige matching zijn er al meer dan 80 gezinnen door heel Nederland gekoppeld. 94% van deze matches is nog in tact, waarvan een groot aantal al jaren loopt.

MeeleefGezin is op zoek naar:

Stichting MeeleefGezin is op dit moment op zoek naar een team (van 2 GGz professionals en 3 professionals uit het sociaal domein) om de interventie uit te kunnen voeren in regio Lekstroom. Deze teamleden gaan niet alleen aan de slag met door hen zelf verwezen gezinnen, maar ook met gezinnen die centraal of anderszins worden aangemeld. De uren die worden gemaakt worden vergoed. Heeft u interesse in een uitvoerende rol in de interventie? Kijk op de website van de stichting voor meer informatie (https://meeleefgezin.nl/ons-werk/wat-doen-we ) of neem contact op voor het beantwoorden van specifieke vragen of om een afspraak in te plannen!

Daarnaast zoekt de stichting ook meeleefgezinnen in Nieuwegein en omstreken! Kijk op de website https://meeleefgezin.nl/ons-werk/meeleefgezin-worden om te zien of dit bij uw gezinssituatie past of neem contact op voor meer informatie!

Comments

comments

Geef een reactie