Stichting De Ruilfabriek is vandaag begonnen met de voorbereidingen om op zaterdag 21 maart, 2000 planten rond te brengen bij inwoners uit Nieuwegein, die op dit moment geen bezoek mogen ontvangen, niet het huis uit kunnen of juist heel veel extra’s voor andere mensen doen.

Het initiatief is tot stand gekomen met styliste Sarah Dikker, door SBS6 als eerste op tv uitgeroepen tot Hollands Beste Bloemstylist. Sarah is al een tijdje een bekende bij De Ruilfabriek. Het project om 2000 planten rond te brengen is een onderdeel van het overkoepelende project #Flowers4Oxygen.

Bloemen en planten dragen bij aan de volksgezondheid! Ook kunnen veel inwoners uit Nieuwegein wel een opkikkertje gebruiken. Het project is tot stand gekomen met verschillende sponsoren.

Geinsgeluk is een van de sponsoren die samen met de wijk coördinatoren een belangrijke rol spelen. CityPlaza -Wereldhave heeft een ruimte ter beschikking gesteld om de 2000 planten te verwerken, de ringen om de kaartjes zijn gesponsord door Boeketten.nl uit Galecop en WDM autohuur Nieuwegein heeft twee extra gratis bussen ter beschikking gesteld!

Er wordt keihard gewerkt door allerlei vrijwilligers om de planten rond te brengen. De eerste uitgifte is zaterdag 21 maart om 11.00 uur bij De Geinse Hof. Daar zal de eerste plant worden uitgereikt aan het zorgcentrum door wethouder Jan Kuiper, Sarah Dikker en Ilja Jansen van Stichting De Ruilfabriek.

Geef elkaar geen hand maar een plant! Wat een mooi gebaar in deze pittige tijden!

Comments

comments

Geef een reactie