Bedankavond stichting 'dag zonder zorgen'

Donderdag 27 december, waren wij van Nieuwegein-Nieuws uitgenodigd bij de eerste ‘avond van het bedankje’ van stichting Dag zonder Zorgen.  Stichting Dag zonder Zorgen zorgt ervoor dat gezinnen met kinderen tot en met 18 jaar die het niet al te breed hebben kunnen genieten van een positieve gezinservaring. Een gezinservaring, waar anders geen geld voor zou zijn. Als betrokken medemens vinden zij het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de lokale maatschappij.  De stichting is er van overtuigd dat een Dag zonder Zorgen bijdraagt aan het gezinsleven en aan de saamhorigheid binnen het gezin.

Rick de Jong, zelf vader van een gezin met 2 jongens dacht “Als vader/ouder weet ik dat gezinservaringen onbetaalbaar zijn. Ik ben er dan ook van overtuigd dat kinderen genieten van een leuk dagje uit. Maar niet alleen de kinderen, maar ook als ouder kun je genieten van het zien dat je kinderen genieten, het moest te maken hebben met een positieve gezinservaring. Toen stichting Dag zonder Zorgen nog geen 3 jaar geleden begon waren er +/- 90 mensen om mee te nemen en een onvergetelijke dag te bezorgen. Nu krap 3 jaar verder zijn er al zeker 500 gezinnen door de stichting bereikt.”

Dankwoord voor de voedselbank, Vitras, de speelgoedbank en Buurtgezinnen

Uiteraard had stichting Dag zonder Zorgen een ontzettend goede motivatie, maar de stichting beschikte niet over de juiste gegevens van de mensen die ze zo graag wilde helpen. Een eerste stap was daarom het contact met de voedselbank. Uiteraard mogen er geen persoonlijke gegevens gedeeld worden door de Voedselbank Nieuwegein/IJsselstein. Als oplossing hier voor heeft stichting Dag zonder Zorgen gezorgd voor inschrijfformulieren die de voedselbank weer kon uitdelen. Vitras Nieuwegein hoorde over de stichting en gaven aan ook gezinnen te kennen die ze graag hier voor in aanmerking wilden laten komen. Even later was er ook contact met de speelgoedbank Nieuwegein die via-via op de hoogte was van de stichting en contact zocht met de vraag om samen te werken. Ook is er sinds dit jaar contact met stichting Buurtgezinnen.nl Nieuwegein die ook nog gezinnen had die ze graag in de aanmerking wilde laten komen voor een Dag zonder Zorgen.

Rick de Jong: “We delen positieve gezinservaringen uit aan de mensen die het nodig hebben. Aankomende jaren zal de stichting gaan werken om meer en meer een duurzame bijdrage leveren aan hoe we de armoede tegen kunnen gaan.”

De Grote Dag

Stichting Dag zonder Zorgen heeft een keer per jaar wat ze noemen ‘de grote dag’. Dit is de dag waarop ze alle gezinnen meenemen in een bus, geheel verzorgd met met lunch, tussendoortjes en alle andere gemakken.
In 2016 was de bestemming de Apenheul met zo’n 90 man, in 2017 was dit Plopsaland in Panne (BE). Dit jaar, 2018 is de stichting met zo’n 180 man naar Slagharen geweest om de gezinnen een onvergetelijke dag, zonder zorgen, te bezorgen.

Sinterklaas on Tour

Dit jaar was voor de 2e keer Sinterklaas on Tour. Sinterklaas gaf aan graag mee te werken en is met zakken vol kado’s langs 15 gezinnen gegaan, niet in een zaaltje maar thuis bij de kinderen, echt als gezin. De reacties hier op van de ouders en de kinderen waren ronduit geweldig zoals op de site van de stichting te lezen is.

Kerstpakketten

Tegen het einde van dit jaar was er tevens ineens een spontane kerstactie, mogelijk gemaakt door Margriet & Co. Zij stelde 10 kerstpakketten ter beschikking die door de stichting langs zijn gebracht bij diverse gezinnen die normaal gesproken geen kerstpakket hebben en dit goed kunnen gebruiken. Volgend jaar is de bedoeling om dit gestructureerd aan te pakken en wordt er gestreefd naar minimaal 150 kerstpakketten.

Bedankje voor de sponsoren

Tijdens het dankwoord voor de sponsoren zijn alle aanwezige partijen persoonlijk bedankt voor hun bijdrage. Het is bijzonder om te zien dat niet alleen bedrijven maar ook diverse personen de stichting een warm hart toe dragen. De sponsoren lopen uiteen van grote internationale ondernemingen tot lokale ondernemers, supermarkten, zorginstellingen tot aan mensen die zelf besloten hebben om bijvoorbeeld geld te vragen voor een verjaardag en dit te doneren. Naast bedragen wordt er ook bijvoorbeeld gedoneerd in de vorm van de lunch pakketten voor de gezinnen tijdens de Dag zonder Zorgen of in de vorm van speelgoed voor de kinderen. Tijdens de avond heeft de stichting ook nog een hoop nieuw speelgoed gedoneerd aan de speelgoedbank. Zij waren zeer verrast en blij met deze donatie. Het nieuwe speelgoed wordt gebruikt voor de kinderen die jarig zijn.

Visie voor 2019

De ambitie van de stichting is om in 2019 zo’n 360 personen een onvergetelijke grote Dag zonder Zorgen te bezorgen. In totaal willen ze met al de acties van de stichting meer dan 1200 kinderen/gezinnen bereiken. De stichting is er van overtuigd dat het met de hulp van de diverse sponsoren weer gaat lukken en dat het wederom een groot succes wordt.

Wilt u Stichting Dag Zonder Zorgen ook helpen, neem dan eens een kijkje op www.dagzonderzorgen.nl of op de Facebook pagina van de stichting


(De foto’s zijn van: Rutger Lamers)

Comments

comments

Geef een reactie