Zoek jij een leuke beweegactiviteit? Maak dan een afspraak met de Buurtsportcoach

De buurtsportcoaches willen de inwoners van Nieuwegein structureel in beweging krijgen. Een onderdeel daarvan is beweegintakes met inwoners om samen te kijken naar een leuke en geschikte beweegactiviteit voor de inwoner. 

Buurtsportcoaches Caroline en Esther hebben leuke voorbeelden van succesverhalen van een beweegintake in Nieuwegein. 

Caroline: Via een partner van ons kreeg ik een mailtje binnen van een dame die graag meer wilt sporten. Via telefonisch contact hebben we een afspraak gemaakt bij haar thuis. Ze wilde graag meer bewegen en het leek haar erg leuk om met een groep te wandelen. De week erna zijn we samen mee gaan wandelen met een SportID wandelgroep. Een aantal weken later kwam ik weer bij de wandelgroep om te kijken hoe het ging. Ze was nog steeds erg enthousiast en blij dat ze bij deze wandelgroep is gekomen. “Ik wist niet dat dit er was voordat ik een gesprek had met SportID”.  Ze heeft sinds kort ook haar vriendin meegenomen om mee te wandelen.

Esther: Elke maandagmiddag zit ik van 13.00 tot 15.00 uur in het buurtplein de Boog in Galecop voor mijn SportID beweegintake. Tijdens deze intake ben ik in contact gekomen met iemand die graag wilde biljarten. Door de goede samenwerking met Movactor hebben we nu een leuk stel heren die elke maandagochtend met veel enthousiasme en plezier biljarten. Biljarten is een sport die iedereen kan beoefenen en het is nog leuk ook! Co Timmer is de trainer van de groep en houdt iedereen scherp. Naast biljarten is er natuurlijk ook tijd om met elkaar een kopje koffie of thee te drinken.

Comments

comments

Geef een reactie