overval op New York Pizza

Tien maanden na de moord op de Utrechtse studente Laura Korsman hoort haar ex-vriend Zamir M. vandaag welke straf het OM tegen hem eist. De Nieuwegeiner (32) wordt ervan verdacht dat hij de 24-jarige Laura in juli vorig jaar doodstak in het studentenhuis waar zij woonde in de Bosboomstraat in Utrecht.

Al snel nadat Laura werd gevonden, werd haar ex-vriend aangehouden. Hij zat eerder al vast omdat hij de jonge vrouw na het verbreken van hun relatie bleef stalken. Hij zou haar woning boven een snackbar zijn binnengedrongen en zou onder meer haar autoband lek hebben gestoken. 

Psychisch in de war

Er zijn nog veel vragen over wat er precies is gebeurd rond de dood van Laura. De verdachte heeft tot dusverre in de rechtszaal niets over de verdenkingen willen zeggen. Volgens zijn advocaat Willem Jan Ausma zal hij nu wel antwoorden op vragen van de rechter. Daarbij zullen zeker schokkende details aan de orde komen.

Verdachte Zamir M. werd een aantal jaren geleden zelf slachtoffer van een ernstig misdrijf. Hij werd door een bende uit Benschop ontvoerd, bedreigd en mishandeld. Zijn advocaat zegt dat M. daardoor psychisch in de war is geraakt. Hij is onderzocht in het Pieter Baan Centrum om te bepalen in hoeverre dat een rol heeft gespeeld bij het drama waarvan hij wordt verdacht. 

Strafeis

De rechters bespreken vanochtend met de verdachte wat er is gebeurd en we horen meer over zijn achtergrond. De nabestaanden van Laura, die oorspronkelijk uit het Brabantse Werkendam komt, mogen gebruik maken van hun spreekrecht. Daarna komt de officier van justitie met de strafeis. Tenslotte krijgt Zamir M. na het pleidooi van zijn advocaat het laatste woord. 
(Met dank aan RTVUtrecht)

Comments

comments

Geef een reactie