Studenten crossen door Sahara voor ondersteuning onderwijs in Afrika

Op 10 februari 2019 vertrekt een konvooi van 30 auto’s met 65 Nederlandse mbo-ers en vrijwilligers naar MauritaniĆ«, Gambia en Senegal voor de 13e editie van Go For Africa. Sijmen, Bram, Igor, Luis en Alec, team Thunderbirds, vertegenwoordigen het Automotive College van ROC Midden Nederland. Zij gaan zeven weken als docent aan de slag op technische beroepsscholen in Banjul (Gambia) om hun kennis en ervaring van nieuwe (auto)technieken te delen in het lokale onderwijs.

Team Thunderbirds

In een spectaculaire reis van 3 weken reizen de mannen van het Automotive College (Team Thunderbirds) in auto’s die zij zelf hebben gekocht en opgeknapt; een Volvo V70 van de sloop en een Mercedes C200 die stil stond op het stagebedrijf van Igor. Als educatieve middelen worden de voertuigen weer ingezet op scholen en ziekenhuizen in Banjul. De Thunderbirds gaan les geven op een praktijkschool voor elektrotechniek. Sijmen is al eens eerder in Gambia op reis geweest dus die weet wel wat hij kan verwachten. 

“Vooral het avontuur van de reis en de ervaring om met onze kennis iets goeds te doen lijkt me ontzettend gaaf”. (Sijmen)

Go For Africa

Ons motto is “On(der)wijs op avontuur als verbinding van culturen”. Een spannende reis en avontuurlijke stage van totaal 10 weken. Door het overbrengen van technische kennis en intensieve samenwerking leren beide culturen elkaar op een heel andere manier kennen en hiermee vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt. Veel hulpgoederen gaan mee om allerlei onderwijs projecten met de jongeren op te zetten en te ondersteunen. Go for Africa is een organisatie in ontwikkeling voor ontwikkeling. Dit geldt ook voor het bewust bezig zijn met duurzaamheid, milieu en recycling. 
www.goforafrica.nl

Automotive College, ROC Midden Nederland

Het Automotive College, onderdeel van de Tech Campus Nieuwegein, ontwikkelt en verzorgt onderwijs op het gebied van duurzame (auto)techniek en mobiliteit; auto’s, motoren, fietsen, vrachtauto’s, transport. Dit doen we in nauwe samenwerking met brancheorganisaties en het regionale bedrijfsleven. We hebben passie voor het vak, en zijn gedreven om de studenten naar een mooie werkplek te leiden.

automotivecollege.nu

Comments

comments

Geef een reactie