RMN haalt in januari kerstbomen op in de gemeentes

RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) haalt in januari kerstbomen op in de gemeenten Baarn, Bunnik, Nieuwegein, Soest, IJsselstein en Zeist. Inwoners van deze gemeenten kunnen in het inzamelschema zien wanneer RMN bij hen langskomt. Het inzamelschema is te vinden op www.rmn.nl (na het intypen van postcode en huisnummer) of in de handige RMN-app die gratis te downloaden is.

De kerstboom aanbieden

Alle versiering, verlichting, slingers en ornamenten moeten uit de kerstboom verwijderd zijn. De boom mag aan de onderkant geen kruis, pot, bak, of standaard meer hebben. De kerstboom mag maximaal 2.5 meter hoog zijn.

Hoogbouw

Inwoners die gebruik maken van een verzamelcontainer met toegangscontrole, kunnen de kerstboom op de ophaaldag vóór 7.30 uur op de stoep neerleggen op 5 meter afstand van de verzamelcontainer.

Laagbouw

Bij laagbouwwoningen kunnen inwoners op de ophaaldag de kerstboom vóór 7.30 uur neerleggen op de plek waar ze normaal gesproken hun container (kliko) aanbieden.

Alleen voor echte kerstbomen

RMN haalt alleen echte kerstbomen op. Kunstbomen en andere bomen dienen inwoners zelf in te leveren bij het recyclingstation.

(Bron: RMN/Gemeente Nieuwegein)

Comments

comments

Geef een reactie