Terugdringen woningnood én duurzaamheid hand-in-hand

GroenLinks Nieuwegein maakt zich al jaren hard voor zowel het terugdringen van de woningnood in Nieuwegein én om de klimaatcrisis het hoofd te bieden. In de plannen zoals die afgelopen donderdag voorlagen in de raad, komen deze beide ambities samen. Met de geplande hoogbouw in City wordt Nieuwegein nog meer een stad. Een stad die het aanzien waard is. Maar vooral een stad die zorgt voor haar inwoners.

Raadslid Feenstra: “Met dit plan worden zorgvuldige afwegingen gemaakt om daadwerkelijk bij te dragen aan zowel het terugdringen de woningnood als ook aan duurzaamheid en klimaatadaptatie”. En om nog een stapje verder te gaan, pleitte GroenLinks samen met D66 om aan de toekomstige bouwers een ambitie mee te geven om energiepositief te bouwen. Dus energieneutraal bouwen als norm, en energiepositief bouwen als ambitie. De duurzaamheidsambitie komt ook tot uitdrukking in de keuze voor meer en goede OV, goede fietsverbindingen en het stimuleren van de deel-auto.

Volgens GroenLinks raadslid Feenstra wordt Nieuwegein precies dat: “Wij zien hierin dat Nieuwegein een stad wordt met allure. Een stad die heel gewoon is en dat ook zal blijven. Waar bijzondere, gewone mensen wonen, werken, zich verplaatsen en recreëren. En stad die durft te kiezen en ervoor gaat om de meest duurzame binnenstad van het land te worden. En dat kunnen we als we dat samen met onze bewoners doen. Want dan blijven we de verschillende belangen en visies samenbrengen. Zo maken we samen een prachtig City; kloppend stadshart van ons Nieuwegein”.

Comments

comments

Geef een reactie