Tramremise Nieuwegein officieel in gebruik

De vernieuwde tramremise in Nieuwegein is afgelopen donderdag, 28 november, officieel in gebruik genomen. Met het indrukken van de knop stelde gedeputeerde Arne Schaddelee samen met wethouders Lot van Hooijdonk (Utrecht), Ellie Eggengoor (Nieuwegein) en Kees Geldof (IJsselstein) de tramremise in bedrijf.

Vanuit deze remise wordt het hele regionale Utrechtse tramsysteem aangestuurd en onderhouden. Met de ingebruikname van de nieuwe tramlijn tussen Utrecht CS en Utrecht Science Park verdubbelt het aantal reizigers in het Utrechtse openbaar vervoer. De vloot is bovendien aangevuld met 27 nieuwe trams. Deze worden vanaf 16 december ingezet op de nieuwe tramlijn in Utrecht. De nieuwe tramremise is hierop ingericht.

Alles op 1 plek

Met de komst van deze nieuwe remise heeft de provincie Utrecht er voor gekozen om alle werkzaamheden die voor het Utrechtse tramnet nodig zijn onder te brengen op 1 locatie.

Op de nieuwe locatie bevinden zich:

  • de verkeersleiding voor alle trams en bussen van U-OV
  • de opkomstruimte voor de trambestuurders
  • onderhoud en beheer van de trams
  • calamiteiten- en storingsdienst

Op het terrein van de remise is een compleet vernieuwd rangeerspoor aangelegd zodat er genoeg ruimte is voor alle trams. Naast het vernieuwde rangeerspoor is er een nieuwe werkplaats met maar liefst zeven werksporen plus een wasstraat. Hiermee heeft deze werkplaats twee keer zoveel onderhoudscapaciteit dan dat er voorheen beschikbaar was.(Foto’s : YMKE-Fotografie)

Comments

comments

Geef een reactie