Opening Kinderboekenweek 2019: bouw mee aan de grootste boekentoren ter wereld

Ga tijdens de Kinderboekenweek – 2 t/m 12 oktober – met als thema ‘Reis mee’ op ontdekkingsreis naar verschillende boekenwerelden in de bibliotheek. Ontdek andere landen, tijden en nieuwe verhalen.

Op woensdag 2 oktober is de gratis opening van de Nieuwegeinse Kinderboekenweek in bibliotheek De tweede verdieping (Stadsplein 1c). Schrijfster Lisa Boersen – bekend van onder andere ‘Timo en de oppasninja’ en ‘De stemmenslurper’- leest voor en illustrator Aron Dijkstra – bekend van onder andere ‘Ridder Roel de drakenvechter’- werkt samen met de kinderen aan een levensgrote illustratie. Boekhandel Bruna verkoopt de leukste, spannendste en ontroerendste Kinderboekenweektitels.

Daarnaast kunnen kleine Nieuwegeiners (6 t/m 12 jaar) meebouwen aan de grootste boekentoren ter wereld en hiermee Nieuwegein wereldwijd op de kaart zetten. Mediacoach Fenne Vermeer: “Het wereldrecord staat nu op 144.000 boeken. Ik denk dat we dat hier in Nieuwegein makkelijk kunnen overtreffen.” Manager Informele educatie Gina van den Berg vult aan: “Alleen ontbreekt het nog aan voldoende boeken.”

Daarom roepen Vermeer en Van den Berg alle Nieuwegeiners op om hun oude boeken aan de bibliotheek te doneren om de wereldrecordpoging te laten slagen. Boeken kunnen tot en met 2 oktober worden ingeleverd bij het infopunt in de bibliotheek.  

Naast de opening zijn er in de Kinderboekenweek nog een hoop andere leuke activiteiten in de bibliotheek. Het hele programma is te vinden op www.detweedeverdieping.nu/kinderboekenweek. Kinderen die meedoen aan een activiteit ontvangen een Kinderboekenweekpaspoort en krijgen bij elke activiteit in die week een stempel. Drie stempels of meer in het paspoort? Dan ontvang je in de bieb een Kinderboekenweeksouvenir.

Comments

comments

Geef een reactie