De leerkrachten en de leerlingen van de Koningin Julianaschool in Nieuwegein zijn deze nieuwe week feestelijk begonnen. De school mag zich opnieuw ‘excellent’ noemen. Het bijbehorende predicaat werd vanochtend uitgereikt.

Vele scholen en schoolsoorten voor basis, voortgezet en speciaal onderwijs krijgen vandaag de titel ‘Excellente School 2019’. Dat betekent dat deze scholen ergens in uitblinken ten opzichte van andere scholen. De titel ‘Excellente school’ geldt voor drie jaar. De Jury Excellente Scholen heeft zich de afgelopen periode gebogen over de diverse scholen en advies over de mogelijkheden tot de titel ‘Excellente school’. De uiteindelijke toezegging van de titel wordt gedaan door inspecteur-generaal van het onderwijs.

Veiligheid

De Koning Julianaschool in Nieuwegein heeft volop aandacht voor sociale veiligheid en burgerschap: “Een pedagogisch veilig leerklimaat bereiken wij onder andere door het geven van kanjertrainingen in alle groepen en door het bieden van een uniforme pedagogische aanpak: ons kanjerprofiel. Op dit profiel hebben wij het predicaat “Excellent” van de inspectie ontvangen.

De vermelding “Excellente school” is niet nieuw voor de school. In 2017 en in 2018 kreeg de school ook al het predicaat Excellente School van de inspecteur-generaal van het onderwijs. Naast de Julianaschool in Nieuwegein hebben onder andere ook De Fontein in Houten en de Koningin Julianaschool voor speciaal onderwijs in Culemborg de titel Excellente School.

Dit jaar komen er in Nederland 62 scholen bij die deze titel mogen dragen. In totaal zijn er nu 190 scholen en onderwijs instellingen die het predicaat “Excellente school” mogen dragen voor de komende 3 jaar. Het is een erkenning voor scholen die onderwijs bieden van goede kwaliteit en zich onderscheiden van andere scholen. De predicaten zijn bedoeld om de ambities van de scholen verder te stimuleren en te bevorderen dat deze scholen hun kennis delen met andere scholen.

Comments

comments

Geef een reactie