NL-Alert in Nieuwegein

Een groot gedeelte van Nieuwegein kreeg een half uur geleden een NL-Alert bericht. In dit bericht stond een verwijzing naar de website : https://www.zhzveilig.nl. Men kreeg het advies ramen en deuren te sluiten in verband met een incident in Alblasserdam. Omdat de wind vanaf Alblasserdam onze kant op staat is hier het NL-alert bericht verspreid.

Alblasserdam

In de omgeving van de Edisonweg in Alblasserdam wordt zaterdagochtend een heftige stank geroken. Na onderzoek blijkt de lucht van een tankwagen op het bedrijventerrein aan de Edisonweg afkomstig te zijn. Het gaat om een rubber- of gasachtige geur.

De lucht komt vrij doordat de tankwagen met vloeistof vermoedelijk te warm is geworden. De brandweer is op dit moment bezig met het koelen van de tankwagen. Hierbij wordt volgens de veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid onder andere gebruik gemaakt van hoogwerkers.

Vanwege de wind die uit het zuidwesten komt, trekt de geur over Alblasserdam richting Nieuwegein. De geur is zo indringend dat die ook in de richting van Nieuw-Lekkerland en de Krimpenerwaard wordt geroken.

De brandweer adviseert bij stankoverlast ramen en deuren te sluiten.

Update: 10:40

Omstreeks 10:40 was er een nieuw NL-Alert bericht met uitleg waar de stank vandaan komt en een uitleg dat de geur niet schadelijk is.

(Archieffoto/Foto : Stephan Gomersbach)

Comments

comments

Geef een reactie