Nieuwegein ondersteunt de campagne ‘De rookvrije generatie’

De gemeente Nieuwegein ondersteunt de campagne ‘de rookvrije generatie’ actief. Een voorstel van D66 Nieuwegein hierover werd gisteravond met ruime meerderheid door de Nieuwegeinse raad aangenomen. Het college van burgemeester en wethouders gaat onder andere met scholen en sportverenigingen in gesprek om hen te stimuleren ook rookvrij te worden.

‘De rookvrije generatie’ is een initiatief van het Longfonds, KWF en de Hartstichting. De campagne richt zich op het rookvrij krijgen van ‘kindomgevingen’. Gelukkig neemt het aantal rookvrije plekken toe. Toch zijn er nog heel veel plekken waar veel kinderen komen, ook in Nieuwegein, die nog niet rookvrij zijn. 

“D66 vindt dat kinderen rookvrij moeten kunnen opgroeien, ” aldus Tom Verhoeve, fractievoorzitter D66 Nieuwegein, “vandaar dat we het College hebben opgeroepen om deze goede campagne te ondersteunen.”

Een ruime meerderheid van de Nieuwegeinse raad was het met D66 eens.

Iedereen kent inmiddels de gevaren van roken: kanker, hart- men vaatziekten, luchtwegziekten. Jaarlijks sterven zo’n twintig duizend Nederlanders aan de gevolgen hiervan, rokers en meerokers. 

Comments

comments

Geef een reactie