Huisdieren worden steeds vaker gezien als een volwaardig lid van de familie. En om die reden verdienen ze dan ook een gelijkwaardige behandeling. Eerder was er in onze regio al een dierenuitvaartcentrum, nu is in Nieuwegein een dierenziekenhuis geopend.

Afgelopen weekend had het Evidensia Dierenziekenhuis in Nieuwegein een open dag. “De spoedkliniek is dit jaar ontstaan vanuit de behoefte van regionale dierenartsen om de spoeddiensten te centraliseren in een modern ziekenhuis“, aldus de betrokken dierenartsen.

Het spoedziekenhuis moet de druk op dierenartsen uit de regio verlichten. Het is de eerste tweedelijnskliniek in de provincie dat 24 uur per dag en zeven dagen in de week open is voor zorg.

De dierenartsen en paraveterinairen van het Evidensia Dierenziekenhuis Nieuwegein staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor spoedpati├źnten, diereigenaren en verwijzende dierenartsen. Ze behandelen uitsluitend gezelschapsdieren inclusief vogels. De spoedkliniek is ontstaan vanuit de behoefte van de regionale dierenartsen om de spoeddiensten te centraliseren in een modern en goed ingericht dierziekenhuis. Tijdens kantooruren is er tevens de mogelijkheid om met uw dier verwezen te worden door uw dierenarts naar onze verwijskliniek. Deze wordt bemand door (Europees erkende) specialisten en gedifferentieerde hoogopgeleide dierenartsen en paraveterinairen. Vogeleigenaren kunnen ook overdag zonder verwijzing met hun vogel bij ons terecht.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Evidensia Dierenziekenhuis(Foto: Dierenambulance regio Utrecht)

Comments

comments

Geef een reactie