Nieuwe spelregels voor het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi

Het jaarlijks terugkerende schoolvoetbaltoernooi voor alle basisscholen uit de gemeente gaat weer van start. Dit jaar heeft de KNVB echter de officiële spelregels veranderd en dus zal het toernooi anders zijn dan in voorgaande jaren. Lieke van Adrichem, buurtsportcoach evenementen, legt uit dat ze met kleinere groepjes kinderen zullen spelen en hierdoor hopelijk meer balcontact en samenspel in de wedstrijdjes creëren.

“Het zijn de officiële spelregels van de KNVB en dus gaan wij hierin mee”, benadrukt Lieke. Verschillende leeftijden spelen samen uit groep vijf tot en met acht. Lieke zegt dat groep zeven en acht in voorgaande jaren op een heel veld elf tegen elf speelde. Dit jaar spelen ze acht tegen acht op een half veld. De kleinere kinderen uit groep vijf en zes speelde eerst zeven tegen zeven en nu spelen zij zes tegen zes. “Wij hopen dat de kinderen met deze nieuwe regels van de KNVB nog meer spelplezier krijgen dan voorheen”, aldus Lieke.

Het schoolvoetbaltoernooi wordt al een aantal jaar georganiseerd door SportID Nieuwegein. Van de negentien basisscholen doen er dit jaar in totaal 78 teams mee. De poule wedstrijden van de basisscholen uit Noord en Zuid zijn op woensdag 20 en 27 maart aanstaande. De finale rondes worden op vrijdag  5 april aanstaande afgewerkt en dan hebben we dus één winnaar, verklaart Lieke nader. “De winnaar van Nieuwegein krijgt een schaal en gaat door naar het regionale kampioenschappen.”

Afgelopen jaar is het schoolvoetbaltoernooi gewonnen door groep zeven en acht van de Willem Alexanderschool aan de Lupinestraat. Anton Platenkamp, meester en coach van groep acht van de basisschool, geeft aan dat ze een kleine school zijn. Desalniettemin hebben ze volgens Anton een goed team. “In groep zeven en acht hebben we heel weinig jongens in totaal. Dat we dit jaar acht tegen acht spelen, komt ons eigenlijk heel goed uit”. Anton geeft aan dat zijn team wederom ontzettend uitkijkt naar komend toernooi. “Onze trofee van vorig jaar staat nog mooi te ‘shinen’ en ook dit jaar gaan we er alles aan doen om onze titel te verdedigen”, vertelt hij enthousiast.

(Bron: De Hogeschool Utrecht – Karlijn Koopmans /Foto: SportID)

Comments

comments

Geef een reactie