Er komt een nieuw festival na de zomer in Nieuwegein-Noord: Imagine Multi Culti. Twee initiatiefnemers, Ellen Hazebroek en Jap van Nuijn, willen op zaterdag 7 september heel veel culturen uit Nieuwegein bij elkaar brengen op een terrein. De ingrediënten zijn eten, oud-Hollandse spelen, elkaar leren kenen en live muziek.

De Imagine Multi Culti dag is een dag die speciaal georganiseerd wordt om te laten zien dat cultuur er wel toe doet.

Jap van Nuijn:

“In en rondom Nieuwegein wonen enorm veel mensen in een enorme diversiteit aan culturen. Op de Imagine Multi Culti dag willen we laten zien dat men cultuur samen hoort te beleven, niet eng is en gewoon bij ons hoort. De dag is bedoeld om met 500 tot 1000 mensen het leven te vieren.”

Activiteiten

Gedurende de dag zijn er verschillende activiteiten die gericht zijn op verbinding, verbroedering en meer onderling begrip.

“Cultuur is iets waar wij trots op mogen zijn en de verschillen daar moeten we van genieten. Ieder mens heeft zijn/haar eigen cultuur en door hierop op een positieve manier de aandacht te leggen zullen mensen ervaren dat we toch best wel veel op elkaar lijken. Gedurende de dag zal er gekookt worden door vrijwilligers in 5 verschillende keukens. Iedere keuken vertegenwoordigd een ander land/cultuur. Met etenstijd zullen al onze bezoekers kunnen genieten van het verschillende eten. Samen eten verbroederd en in veel culturen is eten delen heel normaal.”

Artiesten

De hele dag door zullen op het podium optredens zijn van verschillende artiesten met verschillende cultuur achtergronden. Voor de kinderen is er een speciaal programma waarin ze verschillende activiteiten doen cultuur gericht.

De dag vind plaats op 8 september 2018 en de doelstelling is meer verbinding creëren in de wijken van Nieuwegein maar ook daarbuiten.

Meer informatie is te vinden op www.imaginemulticulti.nl.

Comments

comments

Geef een reactie