NAS – 3 en 4 mei 2019 Herdenkingsconcerten

Ter gelegenheid van de dodenherdenking brengt het NAS, regionaal Symfonieorkest het requiem van Saint Saens ten gehore, samen met het NAS-projectkoor en enkele solisten. Adres: Barbarakerk, Koninginnenlaan 1, 3433 CT te Nieuwegein-Zuid (Vreeswijk). De toegang is gratis. Aanvang 3 mei om 20.00 uur. Aanvang 4 mei om 19:45 uur. De kerk is open vanaf 19:30 uur.

De herdenkingsconcerten beginnen met werken van Mendelssohn, Verdi (Ave Maria), Händel (Ombra mai fu), Casals (song of the birds, een vredesgezang van de vogels, door cello en harpen) en Mozart (Ave Verum. Daarna volgt het Requiem van de Franse componist Camille Saint-Saëns (1835-1921), een werk dat hij schreef tijdens zijn verblijf in Zwitserland in 1878 in opdracht van een vriend. Dit muziekstuk staat bekend om zijn indringende smeekbeden waarin koor en solisten elkaars afwisselen. Het hoorbare verdriet krijgt een extra lading wanneer we weten dat Saint-Saëns korte tijd later zijn beide zoons verloren heeft.  Solisten zijn Esther Putter (sopraan); Marie Anne Jacobs (alt); René Veen (tenor) en Joep van Geffen (bas). Op het orgel speelt Ad Bethlehem en de cellist is Meike Jongejan. Het geheel staat onder leiding van Hans de Munnik.

4 Mei

Op 4 mei zal om 20:00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen, waarna gezamenlijk het Wilhelmus wordt gezongen en gespeeld. Traditiegetrouw wordt een grote opkomst verwacht. Naar verwachting biedt de kerk voldoende zitplaatsen. Desalniettemin raden we u aan om op tijd te komen.

(Archieffoto: Stephan Gomersbach)

Comments

comments

Geef een reactie