Monsterschool

NIEUWEGEIN – Senzie’s Monster School geeft Monsterleuke tekenlessen voor het basisonderwijs. Door de kinderen te stimuleren hun fantasie te gebruiken leren zij de meest vreemde monsters tekenen. Het is een initiatief van Sigfrid van Driel, oprichter van Grafisch Ontwerpbureau Senzie.

Sigfrid van Driel zit al meer dan 21 jaar in het grafische vak en is sinds kort begonnen met het geven van tekenlessen op de school waar zijn eigen kinderen zitten, OBS de Toonladder in Nieuwegein. Omdat het zo enthousiast werd ontvangen door de kinderen en onderwijzers, besloot Sigfrid om regelmatig tekenles te gaan geven. “Ik merkte dat kinderen het ontzettend leuk vinden om te tekenen, maar dat sommigen ook erg onzeker zijn over hun creativiteit, dat vond ik jammer”.

Monsters als hulpmiddel

“Het is zo gaaf als je je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan en iets kunt creëren vanuit het niets. Daar wil ik ze heel graag mee helpen” aldus de oprichter, Sigfrid van Driel. “Monsters zijn ideaal om mee te leren tekenen. Ze zien er grappig uit en je zit niet vast aan regels. Door je fantasie en creativiteit te laten stromen ontstaan de meest bijzondere wezens. Alles mag en alles is goed” zegt Sigfrid. De tekenlessen beginnen altijd met een introductie over hoe een monster eruit ziet volgens de kinderen. Sigfrid tekent op het Digibord wat de kinderen hebben omschreven. Daarna gaan ze zelf aan de slag. “Bij de jongere kinderen maken we kleine stapjes met heel veel voorbeelden en bij de oudere kinderen gaan we meer in op details. Zo is de Monster School voor iedereen geschikt”. Naast de basis van het tekenen leren de kinderen ook creatief te denken.

Op deze  manier leren de kinderen om op een andere manier naar de wereld kijken. Zo worden er bijvoorbeeld in een les foto’s van alledaagse omgevingen bekeken en wordt er samen met de kinderen gezocht naar monsters. Ineens zit er een gezicht verstopt in een stopcontact. Tijdens een andere les wordt gekeken naar insecten en naar welke kenmerken er gebruikt kunnen worden voor hun eigen creatie. Sigfrid zegt: “Ik heb het geluk dat ik creatief mag bezig zijn in mijn werk. Dat is echt een geschenk. En dan te bedenken dat ik heb gestudeerd voor boekhouder. Misschien is dat ook wel wat ik kinderen mee wil geven: durf te dromen en doe het!”.

Monster School bij jou op school

Sigfrid besteedt een deel van zijn tijd aan het geven van tekenlessen op scholen door heel Nederland. Aanmelden kan via de website: www.monsterschool.nl. Senzie wil graag maatschappelijk betrokken zijn bij Nieuwegein en helpen om Nieuwegein nog leuker en creatiever te maken. Het bedrijf biedt daarom gratis tekenlessen aan voor alle basisscholen in Nieuwegein. Iedere eerste dinsdagochtend van de maand zal Monster School een school uitkiezen waar zij vier uur gratis les geeft. Scholen die hier voor in aanmerking willen komen kunnen zich opgeven door een e-mail te sturen naar monstersschool@senzie.nl.

Over Senzie

Senzie is een grafisch ontwerpbureau in Nieuwegein dat werkt voor bedrijven in de ICTmarkt, videogame industrie, detailhandel en consumentenmarkt. Met name in het MKB, maar ook voor grote internationale bedrijven zoals Nintendo, Microsoft en ASM. Senzie richt zich op het bedenken van concepten, het ontwerpen van communicatiemiddelen, het bouwen van websites en verstrekken van digitale content. Het bureau www.senzie.nl onderscheidt zich door haar combinatie van eenvoud in creatie en communicatie en in de samenwerking en totale ontzorging van de klant.

Monsterschool

Comments

comments

Geef een reactie