Militaire oefening van 9 tot en met 13 september

Militairen van de 11 herstelcompagnie van de luchtmobiele brigade oefenen komende week in Houten, Nieuwegein en Bunnik. Hun basis is deze week vlakbij het zoutdepot van Rijkswaterstaat onderaan de afrit langs de A27  (Houten). In de nacht van 11 op 12 september doet de compagnie een oefening bij de Plofsluis in Nieuwegein. Of de militairen vaker in Nieuwegein oefenen is onbekend, omdat het verrassingselement in het programma belangrijk is voor de training. Het weer en de organisatie kunnen er ook voor zorgen dat de oefening anders verloopt dan is gepland.

Verdere bijzonderheden

Er wordt overdag gevlogen met een Chinook transporthelikopter. Deze vliegt niet in Nieuwegein, maar wel in de buurt. ’s Nachts blijft de helikopter aan de grond.

Op 11 september wordt in Houten een voertuigcontrole uitgevoerd. Wie niet gecontroleerd wil worden, kan dat aangeven en hoeft niet mee te werken.

Tijdens de oefening worden wapens en oefenmunitie gebruikt. Het kan dus zijn dat u leden van de compagnie ziet of hoort schieten. De oefenmunitie is niet gevaarlijk.

Vragen of klachten?

De Landmacht probeert overlast te voorkomen. Mocht u toch klachten hebben, dan kunt u die indienen via luchtmacht.nl/geluidshinder. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten is ook het gratis telefoonnummer 0800 – 0226033 bereikbaar.

Comments

comments

Geef een reactie