Met LEGO de strijd tegen kanker aan

‘Opgeven is geen optie’. Dat is het motto van het jaarlijks georganiseerde sport evenement Alpe d’HuZes. Op 6 juni 2019 beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez. Deelnemers laten zich sponsoren zo wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. In Nieuwegein woont Liduina Verbeek, oprichter van de stichting en beurs Bricks 4 Alpe d’HuZes.

Jacqueline Verbeek is de voorzitter van Bricks 4 Alpe d’HuZes. Haar dochter, Liduina Verbeek is de bedenker van de beurs. “Liduina wilde graag de Alpe d’Huez fietsen, haar meester en oma waren namelijk overleden aan kanker en haar moeder is ook ziek dus ze wilde deze uitdaging aangaan voor hen. Ze gaf zich op en hoorde dat ze  een donatiebedrag van minimaal 2500 euro op moest halen. Ze kwam thuis en vertelde aan iedereen dat ze mee ging doen. Haar vader en broer waren enthousiast en besloten zich ook op te geven. Toen moesten ze dus 7500 euro opbrengen en Liduina vroeg zich af hoe ze dit voor elkaar konden krijgen.”

Met LEGO de strijd tegen kanker aan
Bron: Bricks 4 Alpe d’HuZes.

Na een hardnekkige rugblessure een paar jaar geleden, besloot Liduina zich te verdiepen in LEGO en was al snel getroffen door het legovirus. “Waarom combineer je Alpe d’HuZes niet met je liefde voor LEGO?” vroeg haar moeder, Jacqueline. Liduina is meteen aan de slag gegaan en op 26 en 27 januari is de tweede beurs, in de Beursfabriek in Nieuwegein, waarbij zelfs burgemeester Frans Backhuijs aanwezig zal zijn om het festijn te openen. Vorig jaar werd de beurs georganiseerd tijdens een warme zomerdag. Daardoor waren er weinig aanwezigen. Daarom besloot de organisatie om de beurs dit jaar in januari te doen. Volgens Jacqueline zijn er dit jaar weer prachtige bouwwerken van LEGO te bewonderen en ook kan men nieuwe en tweedehands LEGO kopen. “Speciaal voor de kinderen zijn er bouwhoeken en demonstraties.

Er is een VIP-arrangement voor kinderen met een beperking of een ziekte omdat zij altijd overal achtergesteld worden. Als deze kinderen meedoen aan een wedstrijd kunnen zei niet tegen hun leeftijdsgenoten op, dus hebben we speciale arrangementen ontwikkeld waardoor deze kinderen in het zonnetje gezet worden,” vertelt Jacqueline Verbeek.De entree inkomsten gaan rechtstreeks naar AWF Kankerbestrijding. Met legoblokjes is de organisatie bezig de Alpe d’Huez na te bouwen. De aanwezigen kunnen tijdens de beurs een steentje kopen en zo wordt de berg samen nagebouwd. Jacqueline vertelt dat er veel mensen nodig zijn om een beurs als deze waar te maken.

Daarom zoekt de organisatie vrijwilligers die op 25, 26 of 27 januari willen komen helpen met het neerzetten van kramen in de Beursfabriek in Nieuwegein en met het begeleiden van kinderen en het afbreken van de kramen. Aanmelden als vrijwilliger kan HIER.

(Bron: De Hogeschool Utrecht – Annika Verdam)

Comments

comments

Geef een reactie