NIEUWEGEIN – De flitspaal aan de Symfonielaan in Nieuwegein-Noord gaat volgende week aan. Op de weg gebeuren regelmatig ongelukken en de flitspaal moet ervoor zorgen dat de weg veiliger wordt. Dit is vooral voor fietsers. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag. Op de weg geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.

Verkeersveiligheid

Het Openbaar Ministerie (OM), de politie en gemeente Nieuwegein werken samen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid. De gemeente en de politie hebben bij het Openbaar Ministerie een aanvraag voor flitspalen ingediend voor locaties waar infrastructurele maatregelen niet mogelijk zijn en verkeersongevallen plaatsvinden door hard en/of door rood licht rijden. Het OM heeft besloten om op 3 locaties flitspalen voor snelheid en rood licht te plaatsen en op 1 locatie een flitspaal voor snelheid.

De flitspalen staan op de volgende locaties:

– A.C. Verhoefweg ter hoogte van het kruispunt Barnsteendrift;
– Weg naar de Poort ter hoogte van het kruispunt Buizerdlaan;
– Plettenburgerbaan ter hoogte van het kruispunt Perkinsbaan.
– Symfonielaan ter hoogte van het kruispunt Harmonielaan (alleen snelheid);

Verkeer

De flitspalen zijn alleen bedoeld voor het gemotoriseerde verkeer. Om fietsers en voetgangers te verleiden niet door rood licht te gaan wordt er op verschillende oversteekplaatsen in Nieuwegein bij verkeerslichten aangegeven hoe lang zij moeten wachten om te kunnen oversteken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij de Henri Dunantlaan, de Blauwe Brug en de oversteek Zandveldseweg ter hoogte van het winkelcentrum. Wanneer in Nieuwegein een verkeerslicht moet worden vervangen, wordt daar ook een zogenoemde wachttijdvoorspeller bij geplaatst.
De flitspaal staat vanaf volgende week 24 uur per dag aan.

Archieffoto.

Comments

comments

Geef een reactie