Kunstwerk vindt tijdelijk onderdak op wethouderskamer

De Nieuwegeinse wethouder van Cultuur John van Engelen ontving afgelopen maandag naamgenoot Vera van Engelen om een schilderij in ontvangst te nemen. Hij biedt het schilderij tijdelijk onderdak. Daarmee wil de wethouder zijn steun betuigen aan de Nieuwegeinse amateurkunstenaars. De komende maanden mag het schilderij een muur van de wethouderskamer opfleuren

Vera van Engelen is een van de cursisten van de cursus Creatief Schilderen, die wekelijks op maandag wordt gehouden in Dorpshuis Vreeswijk op het fort Vreeswijk. Wethouder Van Engelen heeft de cursisten uitgenodigd regelmatig een schilderij tijdelijk neer te hangen om een van de muren in het stadshuis op te sieren. Zo krijgen de cursisten de kans hun werk te tonen aan publiek.

Vera van Engelen was de eerste cursist die haar werk kwam brengen. De cursisten hadden onderling besloten haar werk als eerste naar voren te schuiven. Het is een schilderij geworden van een rietzanger die in het riet zijn hoogste lied fluit. Over een maand of vier komt de volgende cursist aan de beurt om een kunstwerk af te leveren.

Wethouder Van Engelen liet zich graag verrassen. Hij geeft de cursisten de vrije hand in de keuze van het werk dat wordt ingebracht. Iedere cursist brengt haar eigen stijl en kleurgebruik mee. Deze rietzanger was een schot in de roos. De wethouder was erg blij met het schilderij maar zegt tevens benieuwd te zijn naar wat de groep cursisten hem in de toekomst nog zal voorschotelen.

De cursus Creatief Schilderen wordt gehouden op maandagmorgen. Vanwege de grote belangstelling is er vanaf 18 februari ook op de maandagmiddag de cursus Creatief Schilderen
Voor de maandagmiddaggroep, die loopt van 14.00 tot 16.00 uur kunnen deelnemers zich nog aanmelden. De kosten zijn€ 19,50 per maand inclusief koffie/thee; met de N-pas is dit € 15.00 .

Comments

comments

Geef een reactie