Kritiek op Uithoflijn: moeilijk toegankelijk voor rolstoelers

Mensen in een rolstoel kunnen op sommige haltes niet of nauwelijks in de nieuwe Uithoflijn-trams stappen. Dat vrezen GroenLinks en het Solgu (Stedelijk Overleg Gehandicapten Utrecht Onbeperkt).

“Bij alle perrons wordt de wettelijke norm voor het hoogteverschil tussen tramvloer en perron ruim overschreden”, schrijft de organisatie. Solgu is benaderd om de lijn te testen, maar wil daar niet aan meewerken. Volgens de organisatie is het namelijk al duidelijk dat de hoogteverschillen tussen trams en perrons veel te groot is.

Solgu roept rolstoelers op niet aan de tests van de Uithoflijn mee te werken. Het is volgens die organisatie namelijk niet uit te sluiten dat de provincie de resultaten bagatelliseert en zegt dat het wel meevalt met de hoogteverschillen.

Groenlinks

Ook de provincie-afdeling van GroenLinks maakt zich zorgen. “Uit proefmetingen blijkt dat zelfs aan de norm van vijf centimeter niet wordt voldaan”, zegt Statenlid David Oude Wesselink in De Telegraaf. “Laat staan de ideale norm van twee centimeter.”

Volgens de partij is het niet alleen slecht gesteld met de nieuwe trams van lijn 22, maar ook met de nieuwe voertuigen tussen Utrecht en Nieuwegein.

(Bron: RTV Utrecht)

Comments

comments

Geef een reactie