Koninklijke Onderscheiding voor Sandra Huibers

Sandra Huibers heeft op 6 juni een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Zij ontving deze onderscheiding omdat zij 21 jaar vrijwilliger is geweest bij de brandweer. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens haar laatste oefenavond.

Sandra kwam op 1 september 1997  als vrijwilliger bij de gemeentebrandweer Nieuwegein. Zij volgde bij de brandweer de opleidingen van brandwacht, brandwacht 1e klas, hoofdbrandwacht, brandweerchauffeur/voertuigbediener en schipper.. 

Sinds 13 juli 2009 heeft Sandra de functie van brandweerchauffeur/voertuigbediener bij de brandweer van Nieuwegein. Haar taak is om de gehele ploeg op een veilige wijze op locatie te brengen. Sandra is de enige vrouwelijke medewerker die meer dan 20 jaar werkzaam is bij de brandweerpost Nieuwegein zuid.

Willem Teeuw, postcommandant: “Sandra is een betrokken maar kritisch persoon en behulpzaam richting haar collega’s. Daarnaast is zij een sociaal mens en weet zij precies of er zaken spelen als ziekte, geboorte, ziekenhuisopname, etc. Dan regelt Sandra het kaartje, bloemetje of bezoekje.”

Het college feliciteert Sandra Huibers van harte met deze welverdiende onderscheiding.

(Foto: Fototeam KenM)

Comments

comments

Geef een reactie