Iedereen ziet en voelt de gevolgen van het coronavirus zo ook de kinderen. In diverse landen worden er leuke dingen georganiseerd voor de jeugd ten tijde van de corona epidemie zodat ook zij het hoofd even op andere gedachten kunnen zetten, zeker nu ze tijdelijk niet naar school kunnen en ook andere leuke sociale evenementen niet doorgaan.

Teddybeer in het raamkozijn

In meerdere landen is het idee opgekomen om teddyberen voor het raam te zetten. Omdat de kinderen toch al niet veel buiten komen deze dagen is het idee geopperd om een soort speurtocht door de eigen wijk op te zetten. Iedereen die mee wilt doen kan een teddybeer voor het raam zetten. Wijkbewoners die mee willen doen plaatsen een teddybeer in het raam op de begane grond of 1e verdieping. Kinderen kunnen vervolgens samen met papa of mama een rondje door de wijk maken en zoeken naar de teddyberen. In veel landen is dit al een groot succes gebleken.

Tips voor de speurtocht

Uiteraard gelden de corona maatregelen van het RIVM en de maatregelen van de Gemeente Nieuwegein nog steeds, daarom een aantal tips voor de iedereen die mee wil doen aan de teddyberen speurtocht:

  • Doe de speurtocht met het eigen gezin, ga geen groepjes vormen om de speurtocht te lopen
  • Maak geen foto’s van de beren (denk aan de privacy van mensen) maar hou een lijstje bij
  • organiseer, het liefst per wijk. welke straten wel en niet mee doen zodat ouders en kinderen niet doelloos rondlopen
  • Zorg dat de beren goed zichtbaar zijn voor de ramen
  • houdt voldoende afstand van andere die je tegenkomt en die ook met de speurtocht bezig zijn

Een mogelijkheid die veel gehoord wordt is dat de speurtocht min of meer door de wijkgroepen georganiseerd wordt. Mensen die het leuk vinden om een teddybeer voor het raam te zetten kunnen dit dan in de wijk groep op bijvoorbeeld Facebook opgeven. Zo is er een centrale plek waar bekend is in welke straten de teddyberen komen te staan. Kinderen kunnen dan met papa en/of mama een rondje door de wijk maken en bijhouden waar ze de teddyberen hebben gespot.

Het idee is overgewaaid uit Australiƫ maar ook in Nederland in diverse steden al een groot succes.

Comments

comments

Geef een reactie