Dit weekend heeft de Veiligheidsregio Utrecht een noodverordening af gekondigd. Door deze Noodverordening kunnen organisatoren evenementen met meer dan honderd personen een boete of celstraf opgelegd krijgen.

Afgelopen zondag kwam het kabinet bijeen om te praten over het wel of niet sluiten van de scholen. Zondagavond heeft het ministerie besloten alsnog alle kinderopvang gelegenheden, scholen en horeca ondernemingen te sluiten tot en met 6 april. Tegen deze datum zal opnieuw worden gekeken of eventuele verlenging van deze periode nodig zal zijn.

Ouders met een vitaal beroep, kunnen de kinderen nog wel naar de kinderopvang brengen. Het gaat hierbij om gezinnen waarvan beide ouders een vitaal beroep uitoefenen of een-ouder gezinnen waarvan de ouder werkzaam is in deze sector.

Ondernemers die zich niet aan de verordening houden worden aangesproken en riskeren een boete of celstraf. Echter gaan de Veiligheidsregio en het Provincie Bestuur er vanuit dat iedereen zich aan de voorschriften houdt en dat inzetten van de bevoegdheden vanwege de noodverordening niet nodig zijn.

Comments

comments

Geef een reactie