HEMA vervangt plastic wegwerpartikelen met minder schadelijke alternatieven

HEMA gaat haar plastic wegwerpproducten voor eenmalig gebruik vervangen door producten van metaal en karton. Ook de HEMA in CityPlaza gaat deze verandering doorvoeren. “Nog geen specifieke datum, maar zo snel als de nieuwe producten op voorraad zijn gaan wij de plastic producten vervangen.”, vertelt filiaalmanager José Fleuren.

Het zal gaan om de plastic roerstaafjes, rietjes, wattenstaafjes en plastic confetti die rustig uit gefaseerd worden. In het najaar zal HEMA alleen nog maar papieren en metalen rietjes verkopen. “Ik denk dat het hetzelfde zal gaan als met de invoering van de plastic tasjes, mensen zullen even moeten wennen maar pakken dit zo op.”, vertelt Fleuren.

HEMA pakt het thema duurzaamheid ook op een grotere schaal aan. Head of Sustainability van HEMA, Eva Ronhaar vertelt: “Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan alleen de plastic wegwerpproducten. We faseren het onnodig gebruik van plastic uit en waar mogelijk gebruiken we gerecyclede vormen. Ook proberen we de consument te stimuleren tot hergebruik.” Zo moedigt HEMA consumenten aan om een eigen beker mee te nemen bij aanschaf van warme dranken in de take away’s, zij krijgen dan 25 cent korting.

In het najaar zullen er geen plastic roerstaafjes, rietjes, wattenstaafjes en plastic confetti te koop zijn.(Bron : De Hogeschool Utrecht – Janno Verharen / Foto: Marco Verch)

Comments

comments

Geef een reactie