Glas - en papierbakken voor duurzaam wonen in wijk Rijnhuizen

Waar eerst kantoren de overhand hadden, komen steeds meer woningen in de Nieuwegeinse wijk Rijnhuizen. Deze omvorming biedt kansen. Zo wordt ingezet op duurzaam wonen in Rijnhuizen. Daarom worden een van de eerste nieuwe glas – en papierbakken op maandag 9 december om 10.00 uur in Rijnhuizen geplaatst . Wethouder Marieke Schouten (Duurzaamheid) overhandigt dan symbolisch nieuwe glas – en papierbakken aan de bewoners.

Nieuwegein krijgt de komende maanden nieuwe glas – en papiercontainers. Na jaren van trouwe dienst zijn ze aan vervanging toe. De nieuwe glascontainer zijn uitgerust met geluiddemping en maken dus bijna geen geluid. Glasscherven zijn een belangrijke grondstof om glas van te maken. Het recyclen van glas bespaart natuurlijke grondstoffen en energie. Dus ook CO2 – uitstoot glascontainers hebben drie gaten.

Dat is belangrijk omdat alleen van witte scherven weer wit glas gemaakt kan worden. De glasinzamelauto heeft drie aparte compartimenten zodat ook bij het legen van de containers de kleuren van elkaar gescheiden blijven.

Comments

comments

Geef een reactie