Corona

Het Rode Kruis in Nieuwegein heeft een inzamelpunt geopend voor onder andere mondkapjes en Veiligheidsbrillen. Naast deze middelen die hard nodig zijn, wordt het uiteraard ook zeer gewaardeerd als er andere medische hulpmiddelen in worden geleverd. Alle ingezamelde spullen worden verdeeld over de diverse zorginstellingen in onze regio om zorg personeel te beschermen en te helpen in de bestrijding van het coronavirus.

Tekort aan mondkapjes

In het gehele land is er nog steeds een flink tekort aan mondkapjes. Per dag worden er behoorlijk wat mondkapjes gebruikt op de IC afdelingen van de diverse ziekenhuizen, soms tot wel 20 per dag per patiƫnt. Naast de standaard veiligheidsbrillen hoopt het rode kruis dat mensen ook vuurwerkbrillen komen inleveren, als ze die nog thuis hebben liggen.

Bij het inleverpunt kunnen de mensen die spullen komen brengen deze op ene tafel achterlaten zodat er ook op deze locatie zo min mogelijk contact is. Na een bedankje van een afstandje worden de spullen door iemand van het Rode Kruis bekeken. Hierna worden de spullen gesteriliseerd voordat deze naar de diverse zorginstellingen worden gebracht.

Het inzamelpunt in Nieuwegein bevind zich naast het gebouw van het Rode Kruis aan de Constructieweg 6. Vandaag is er al redelijk wat ingeleverd. Echter is het pand morgen ook nog geopend voor het inleveren van bruikbare materialen. Morgen, vrijdag 27 maart, is de inzamellocatie geopend van 14:00 tot 19:00 uur.

Comments

comments

Geef een reactie