4 corona besmettingen in Nieuwegein

Gisteren, 17 maart, meldde het St. Antonius ziekenhuis op haar website dat er 13 patiënten met corona in het ziekenhuis verbleven, waarvan 7 op de intensive care. Vandaag, 18 maart, meldt het St. Antonius ziekenhuis dat het aantal inmiddels is opgelopen naar 15 patiënten, waarvan 8 op de Intensive Care. Tevens maakte de gemeente Nieuwegein vandaag bekend dat er nog eens 4 inwoners besmet zijn met het corona virus. Deze hoeven echter niet in het ziekenhuis behandeld te worden en zitten thuis in Quarantaine.

Het Ministerie van Volksgezondheid, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Regio Utrecht houden de situatie rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. De gemeente Nieuwegein staat in nauw contact met deze partijen. Gezamelijk wordt er gewerkt aan het beschermen van de gezondheid in de regio Utrecht en om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Noodverordening

Dinsdagavond is door de voorzitter van de Veiligheidsregio een licht aangepaste noodverordening voor het hele gebied van de Veiligheidsregio vastgesteld. Daarmee zijn de noodverordeningen in het gehele land in overeenstemming. De inhoud van de noodverordening kunt u hier teruglezen. Tevens is door de voorzitter van de Veiligheidsregio een zogenoemd ‘aanwijzingsbesluit toezichthouders‘ vastgesteld. In dit aanwijsbesluit staat welke ambtenaren als toezichthouder worden aangesteld om de naleving van de noodverordening te controleren. de inhoud van het aanwijzingsbesluit toezichthouders vind u hier.

Volgens het door de VRU (Veiligheids Regio Utrecht) opgesteld aanwijzingsbesluit betreft het hier alle Buitengewoon Opsporings Ambtenaren, in de volksmond BOA’s genoemd en alle gemeentelijke medewerkers belast met handhaving en toezicht.

Comments

comments

Geef een reactie