Karosbrug vanaf 21 oktober afgesloten

Het kantoorgebouw aan de Borgstede 1 dat eigendom is van de gemeente wordt gesloopt. Het gebouw staat al langere tijd leeg en het is niet lonend om het nog ingrijpend te renoveren en te verduurzamen. Daarom gaat de gemeente over tot sloop van het gebouw. Voorlopig blijft de plek openbaar gebied met groen. Het slopen van het gebouw heeft echter wat logistieke gevolgen voor de bewoners van de aangrenzende Rijtuigenbuurt.

Aanpassen voetgangersroute

Het kantoorgebouw ligt langs de voetgangersroute van de Rijtuigenbuurt naar City, de binnenstad. In verband met de veiligheid tijdens de sloopwerkzaamheden wordt de Karosbrug vanaf 21 oktober afgesloten voor alle verkeer. In het wijkbericht staat dat de Karosburg vanaf 14 oktober afgesloten zou worden, echter is bij nader inzien besloten om de planning iets op te schuiven. De werkzaamheden duren tot in december 2019, maar zijn in ieder geval voor de kerstdagen klaar. Vanaf dat moment kunnen voetgangers de Karosbrug weer gebruiken. Om tijdens de periode van afsluiting van de Karosbrug City te bereiken, kunt u gebruik maken van alternatieve routes: via de Noordstedeweg of de Zuidstedeweg.

Belrolstoeltaxi service

Bent u mindervalide of slecht ter been en u wilt naar City, dan heeft u vanaf 21 oktober de mogelijkheid om gebruik te maken van de belrolstoeltaxi om naar City te reizen (niet naar andere bestemmingen). U kunt de taxi bestellen op telefoonnummer 06-12088970 .

De Karosbrug is een aantal jaren geleden ook afgesloten geweest vanuit veiligheidsoverwegingen. Die gelden ook nu door de werkzaamheden die voortkomen uit het slopen van het pand. De gemeente Nieuwegein en het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de sloop van het pand doen er uiteraard alles aan om de overlast voor u te beperken en vragen uw begrip voor mogelijke tijdelijke overlast.

Meer weten?

Mocht u meer informatie willen dan kunt u contact opnemen met projectleider Paul van Schaik. Hij is bereikbaar via telefoon 030-6071893 of per mail p.vanschaik@nieuwegein.nl

Comments

comments

Geef een reactie