Gemeente Nieuwegein vraagt aandacht voor huiselijk geweld

#Zie (www.hashtagzie.nl) is de naam van de expositie die van 14 tot en met 28 januari op City Plaza te zien is, verspreid over de Markt en de Raadstede. #Zie bestaat uit levensgrote portretten gefotografeerd door Judith Keessen. Met deze foto-expositie wil de gemeente huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling bespreekbaar maken.

Jaarlijks heeft bijna een miljoen Nederlanders met huiselijk geweld te maken. Gemiddeld zit in elke klas wel een kind dat wordt mishandeld. Naar schatting worden jaarlijks 200 duizend ouderen mishandeld door hun partner, huisvriend of zorgverlener. Het idee achter #Zie is voorbijgangers letterlijk en figuurlijk stil te laten staan bij het onderwerp en het maatschappelijk probleem bespreekbaar te maken. De foto’s zijn zeer indringend en de bijbehorende teksten laten niet veel aan de verbeelding over: ’toen ik open werd over mijn incestverleden, liet mijn familie mij vallen als een baksteen’. Of: ’waarom bleef je dan? Omdat ik een belofte had gedaan. In goede en slechte tijden toch?’

Het is voor slachtoffers vaak lastig om ‘uit’ de pijnlijke situatie te komen. Een luisterend oor van een ander kan al heel veel betekenen. Maak je je zorgen om iemand en weet je niet wat je zou kunnen doen? Kijk dan op www.vooreenveiligthuis.nl.

(Foto : Judith Keessen)

Comments

comments

Geef een reactie