Geins Geluk viert eerste verjaardag

Vandaag, op valentijdsdag bestaat Geins Geluk exact 1 jaar. Afgelopen jaar hebben
honderden Nieuwegeiners kunnen genieten van allerlei initiatieven die,
mede dankzij Geins Geluk, zijn georganiseerd. In totaal waren het er 42;
Van een buurtfeest tot een groot evenement, van het plaatsen van een bord
tot het opknappen van een speeltuin. Eén ding hebben ze allemaal gemeen:
Ze brengen Nieuwegeiners dichter bij elkaar en ‘samen’ maken ze het
wonen in Nieuwegein leuker en prettiger.

Veel Nieuwegeiners hebben ideeën over hoe hun wijk nog mooier, gezelliger en beter kan. Geins Geluk is een initiatief van de gemeente Nieuwegein, die het mogelijk maakt dat Nieuwegeiners ook daadwerkelijk kunnen gaan werken aan een plek waar ze veilig, gezond en gelukkig tot bloei kunnen komen.

Wethouder Jan Kuiper: “Geins Geluk is een uniek fonds. De stad wordt er beter van omdat we initiatieven ondersteunen waar inwoners elkaar ontmoeten en samen bouwen aan de gemeenschap. Nieuwegein mag er trots op zijn!”

Aanvraag doen

De initiatieven kunnen op verschillende terreinen liggen. Denk aan zorg en welzijn, natuur en milieu, kunst en cultuur, educatie, sport en recreatie, opvang en mobiliteit. Zolang het maar een positieve bijdrage levert aan de Nieuwegeinse samenleving. Bij genoeg draagvlak in de omgeving, kan er een aanvraag gedaan worden via http://www.geinsgeluk.nl. Als het initiatief vervolgens voldoet aan de voorwaarden en de aanvrager 50% van de kosten bijeen heeft gebracht, dan vult de gemeente Nieuwegein het bedrag verder aan tot maximaal 50% van het totaalbedrag. De aanvrager blijft eigenaar van het initiatief en de uitvoering. Vragen? Stel ze gerust via geinsgeluk@nieuwegein.nl

Comments

comments

Geef een reactie