WERELDKEUKEN beste buurtinitiatief Utrecht

Halverwege december melde wij dat de WERELDKEUKEN van Dorpshuis Fort Vreeswijk een grote kanshebber was op het winnen van de ‘Kern met Pit’ award in de provincie Utrecht.

Afgelopen zaterdag, 18 januari was de provinciale prijsuitreiking. En het was het feest in Vreeswijk. Het project ‘ de WERELDKEUKEN’ van Dorpshuis Vreeswijk is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Kern met Pit provincie Utrecht. De prijs is uitgereikt door gedeputeerde Hanke Bruins Slot, tevens voorzitter van de vakjury. De jury was unaniem lovend over de verbindende kwaliteiten van het project. Niet alleen de vakjury was onder de indruk van de WERELDKEUKEN. Ook haalden ze de meeste internetstemmen op, meer dan 1200. De WERELDKEUKEN dankt dan ook een ieder voor hun stem.

18 januari ontving de WERELKEUKEN de Kern met Pit Trofee. Naast de trofee was er ook nog een extra bedrag van € 1.500 euro voor de winnars. Dit bedrag komt nog eens bovenop de € 1000,- die beschikbaar is voor alle 16 genomineerden. Met dit bedrag kan het Dorpshuis nog een heleboel rondes WERELDKEUKEN voor tieners en volwassenen organiseren.

De WERELDKEUKEN

De WERELDKEUKEN verbindt tieners en volwassenen met nieuwkomers in de wijk. Door het organiseren van een internationale kookcursus met gastkoks uit de wijk wordt de drempel voor nieuwkomers om ‘mee te doen’ verlaagt. Mede hierdoor is het Dorpshuis ook voor jongeren een fijne plek om te zijn en leren zij de eerste beginselen van het koken. De animo om mee te doen is groot.

De Gouden Pit

Door het winnen van de provincieprijs, dingt de WERELDKEUKEN mee naar de Gouden Pit die zal worden gehouden op 28 maart aanstaande tijdens het ‘We doen het Samen! Festival’ in Amersfoort. De landelijke winnaar maakt kans op 3.000 euro.

Kern Met Pit

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurt moestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation.

Comments

comments

Geef een reactie