Onterechte ophef rondom de Imagine Multiculti dag

Zoals elk nieuwsmedium doet, bekijken ook wij de berichten van andere media. Dit is iets wat onder media bedrijven onderling normaal is, kleine regionale media bedrijven, maar ook grote landelijke media kijken bij andere om te zien wat er speelt. Vanmorgen kregen wij op de redactie een bericht onder ogen wat wel iets teweeg bracht en waar wij ons ook ten sterkste over verbaasde.

Nadat wij gisteren een bericht zagen over de Imagine Multi Culti dag, zagen wij vanmorgen bij het zelfde medium een bericht in een compleet andere toon. De o zo positieve toon van het eerste bericht was compleet omgeslagen. Omdat wij uiteraard wilde weten hoe de vork precies in de steel zit hebben wij zelf contact opgenomen met de organisatoren van de Imagine Multi Culti dag om te horen wat het werkelijke verhaal achter het bericht is.

Beschuldigingen zonder onderbouwing

Volgens het bericht zou het Imagine Multi Culti festival zijn vervallen in een links activistisch bolwerk en daarvoor het subsidiegeld van de gemeente Nieuwegein misbruiken. Wij hebben gesproken met de organisatoren van de Imagine Multi Culti dag en die geven aan helemaal niet benaderd te zijn door welk medium dan ook met vragen hierover, maar dat dit bericht geschreven is zonder navraag te doen bij de organisatie en dus compleet op speculatie berust.

De organisatoren van de Imagine Multi Culti dag vertellen onze redactie: “Wij hebben een markt waar kramen verhuurd worden. Zo zijn er kramen gehuurd door Vluchtelingenwerk Nieuwegein, Stichting Beats of Hope, Werkgroep Rundu, Cross Culture Nieuwegein en ook de Protestante kerk. Ook hebben mensen van de rode hesjes een kraam gehuurd en betaald. Zij willen een informatieve kraam inrichten om mensen te informeren. Net zoals alle andere stichtingen en verenigingen.

Zoals de organisatie aangeeft zijn alle gehuurde kramen netjes door de huurder betaald en is daar zeker géén subsidiegeld voor gebruikt. De organisatie: “De Imagine Multi Culti dag is niet links of rechts. Wij organiseren gewoon een leuke Multi Culturele dag om samen met zoveel mogelijk bezoekers het leven te vieren.

Samen het leven vieren, ongeacht geloof of afkomst

Imagine Multi Culti vertelde ons dat, net als elke andere kraam huurder, er door deze organisatie een kraam is gehuurd met als doel er een informatieve kraam van te maken, zonder protest en/of demonstratie, maar vooral om bewustwording te kweken over de situatie in Nederland. Deze kraam huurders staan voor een inclusieve samenleving, iets wat zeker past bij het idee achter de Imagine Multi Culti dag. Naast deze ‘instantie’ zijn er verschillende ondernemers met producten zoals kleding, sieraden, antiek, mensen met 2e hands producten en een divers ander aanbod zoals Neurofeedback, massages en Surinaams schaafijs.

De dag staat helemaal in het teken van onderlinge verschillen en onderlinge overeenkomsten. Er zijn Atheïsten, Moslims, Christenen, Hindoestanen, etc aanwezig. Allemaal mensen die hun cultuur op een andere manier beleven. Zij willen graag samen het leven vieren.

Zie deze pagina voor het officiële persbericht van Imagine Multi Culti over de ‘rode hesjes’ op de Imagine Multi Culti dag

De Imagine Multi Culti dag zelf

Op 7 september zijn er 2 podia waar de hele dag artiesten optreden uit verschillende culturen. Er is een grote Haka workshop en Echte Vuilnismannen komen trommelen op rommel.

Binnen in het gebouw is een kinderprogramma (knutselen, kinderdisco, springkussens, gratis ijs, popcorn en suikerspinnen maar ook een DJ die 60’er, 70’er. 80’er en 90’er jaren muziek draait afgewisseld met karaoke!

Op het marktterrein lopen verschillende stand-up artiesten rond die muziek maken, er is een volksdansgroep en ook vind er een djembé en trommel workshop plaats.

Er kan gegeten worden door alle bezoekers uit de 5 keukens die de hele dag eten zullen koken. Surinaams, Egyptisch, Nederlands, Syrisch en Grieks. Dit eten zit bij de toegangsprijs inbegrepen.

Stichting Imagine Multi Culti nodigt graag iedereen uit die trots is op zijn/haar cultuur en het leuk vind om samen met anderen het leven te vieren. De toegangsprijs is slechts 5 euro en kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Comments

comments

Geef een reactie