Licht op Noorderveld 2019

Duizenden felle sterren in de lucht, een heldere maan, veel fakkels en vuurkorven. Zo begon vanvond Licht op Noorderveld 2019 in Nieuwegein.

Een lange rij auto’s staat te wachten bij de parkeerplaats van begraafplaats Noorderveld in Nieuwegein. Het is druk. Honderden mensen tegelijk betreden de met fakkels verlichte begraafplaats. Dit jaar is voor de 5e keer op rij Licht op Noorderveld georganiseerd. Het weer is perfect, helder maar niet steenkoud. Tijdens deze avond kunnen de vele mensen die op dit evenement af zijn gekomen in alle rust hun dierbare overledenen herdenken. Iedereen doet dit op zijn eigen manier, zo worden er bijvoorbeeld kaarsen en stenen uitgedeeld aan mensen die dat willen, deze kunnen dan bij een graf of op het strooiveld geplaatst worden. De paden zijn verlicht met fakkels en vuurkorven. Dit zorgt voor een bijzondere sfeer op de begraafplaats.

Op meerdere velden wordt gezongen en herdacht. Er loopt een koor rond en meerdere tweetallen met instrumenten en zang brengen mensen bij elkaar. Al met al is Licht op Noorderveld ook dit jaar weer een zeer geslaagde avond met erg veel bezoekers.

De avond is georganiseerd door de gemeente Nieuwegein in samenwerking met crematorium en uitvaartcentrum Noorderveld, onderdeel van Monuta.




(Foto’s : JSMultimedia / L. Uppelschoten)

Comments

comments

Geef een reactie