Gisteren, zaterdag 7 september, was in Galecop het Imagine Multi Culti festival. Het doel van deze dag is om met iedereen die graag wil laten zien trots te zijn op zijn of haar eigen cultuur, gezamenlijk het leven te vieren met als doel meer begrip en verbroedering.

Al vroeg in de ochtend waren de dames en heren van Imagine Multi Culti samen met de vrijwilligers druk bezig met de laatste voorbereidingen. Vanaf 11:00 stonden de deuren open voor de bezoekers van het festival. Ondanks dat er af en toe een flinke bui over Nieuwegein trok mocht dit de pret niet drukken. De gehele dag door waren er behoorlijk wat mensen op het terrein aanwezig.

Multi culturele markt en workshops

Binnen in de hal was er een markt met vele leuke kramen. Er was een kraam van Jovius met onder andere het Multi Culti bier. Kraampjes met kleding en zelf gemaakte artikelen en diverse informatieve kramen zoals bijvoorbeeld de kraam van Werkgroep Rundu en Steunpunt Vluchtelingen Nieuwegein. Gedurende de gehele dag waren er naast de markt ook nog workshops waaraan iedereen mee kon doen zoals, Volksdansen, Tai-Chi, Je eigen bewustzijn verkennen, buikdansen en een Haka Workshop.

Diverse culturen en keukens

Terwijl de mensen binnen aan de workshops mee deden waren de mensen buiten druk in de weer in de keukens met de voorbereidingen voor het eten van de avond. Vanaf ongeveer 18:00 uur konden de bezoekers bij de keukens terecht om de gerechten van diverse culturen te ervaren. Er was keuze uit de Surinaamse, Egyptische, Syrische, Griekse en Nederlandse keuken.

Veel animo ondanks het weer

Ondanks dat de natuur af en toe even duidelijk liet zien dat de meteorologische herfst al begonnen is waren er gedurende de gehele dag aardig wat mensen op het evenement aanwezig. Uiteraard was het mooi geweest als er meer zon was vandaag, maar dit mocht de pret niet drukken. De hele dag door bleven er bezoekers naar de locatie komen, regenbui of niet. Zowel ’s middags als ’s avonds waren er aardig wat mensen aanwezig. Gezien het bezoekers aantal is het zeker een geslaagd evenement te noemen.
(Foto’s : S. Gomersbach / S. Bjorkman)

Comments

comments

Geef een reactie