‘Hand in hand’ is dit jaar het thema van de Koningsspelen. Het evenement, waarbij kinderen op basisscholen samen ontbijten en allerlei actieve dingen doen. De eerste keer waren de Koningsspelen in 2013, bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Sindsdien is het een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar zijn de Koningsspelen op 17 april.

Afgelopen woensdag, tijdens de officiële start voor de inschrijving van de Koningsspelen voor dit jaar, is het thema bekend gemaakt. Op basisschool De Sterrenwacht in Hellevoetsluis trapten Richard Krajicek, initiatiefnemer, en televisiepresentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker de achtste editie af.

Meedoen aan sport, een goed ontbijt en plezier hebben, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door op jonge leeftijd al te leren dat het volstrekt vanzelfsprekend is dat iedereen meedoet, willen wij met de Koningsspelen bijdragen aan een gezonde, sportieve en verbonden samenleving.”  – Richard Kraijcek


Volgens de organisatie vormt ‘hand in hand’ de rode draad in alle onderdelen van de Koningsspelen. Dit jaar ligt de focus nog meer op het bij elkaar brengen van sportaanbieders en scholen op lokaal niveau. Het idee is om deze lokale partijen gezamenlijk de Koningsspelen te laten organiseren. Zo’n samenwerking noemt de organisatie een ‘Koningsmatch’.

Inschrijven

Scholen die mee willen doen kunnen zich tot en met 29 februari inschrijven. Vorig jaar waren er in totaal meer dan 1,2 miljoen kinderen van 6000 basisscholen in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen die mee deden aan de Koningsspelen. De organisatie is in handen van de Krajicek Foundation van oud-tennisser Richard Krajicek. Samen met de Johan Cruyff Foundation is die initiatiefnemer van de sportieve dag. Het Koningsontbijt wat elk jaar vooraf gaat aan de Koningsspelen wordt verzorgd door supermarktketen Jumbo.
(Foto: Archief foto Rutger Lamers / Koningsspelen – De Toonladder)

Comments

comments

Geef een reactie