Het aftellen is begonnen, het is bijna 19 mei. De organisatie van het Lentefeest en de Duurzaamheidsmarkt zetten het Natuurkwartier in een warm en feestelijk lentezonnetje. De markt (van 11.00 tot 16.30 uur) staat in het teken van ongedwongen gezelligheid voor het hele gezin, jong en oud en voor natuurliefhebbers met interesse voor duurzaamheid in het bijzonder. En… er is wat te vieren!

Veel diversiteit

Met het Lentefeest en de Duurzaamheidsmarkt worden de thema’s natuur, milieu, duurzaamheid, educatie en cultuur met recreatie verbonden. Dit betekent een gezonde, ontspannen dag in een prachtige, groene omgeving, met onder andere livemuziek, kampvuur, veel kinderactiviteiten, demonstraties en interessante informatie over (laagdrempelige) duurzaamheid.

Kinderen krijgen een stempelkaart. Bij stempelactiviteiten ontvangen ze een stempel. Bij vijf of meer stempels is er een vervolg. Volwassenen worden met de markt geïnspireerd en bewust gemaakt van hun eigen mogelijkheden en keuzes om Nieuwegein een duurzame en leefbare stad te laten zijn. Een stad waar het prettig wonen, werken en recreëren is.

In 2019 bestaan het Natuurkwartier en BuitenWijs 10 jaar, IVN afdeling Nieuwegein/IJsselstein 25 jaar en Kinderboerderij IJsselstee 40 jaar. Dit wordt uiteraard gevierd met een buitenfeest. Waarom? Omdat het buiten gebeurt! Zintuigen komen in de buitenlucht pas echt in actie: men gaat beLEVEN. Al met al belooft het weer een heel boeiende, leerzame en gezellige dag te worden.

Bij binnenkomst ontvangt iedereen een programmaflyer en stempelkaart. Reinaerde verzorgt consumpties, zoals koffie en thee. Bij de kraam van het MEC worden kleine cadeautjes voor de bezoekers én voor bijen en insecten verspreid.

TIP: Kom zoveel mogelijk lopend of met de fiets. Dit is duurzamer en vooral praktisch vanwege beperkte parkeermogelijkheden. Meer informatie: www.natuurkwartier.nl/lentefeest

Comments

comments

Geef een reactie