Featured Video Play Icon

Vandaag, 1 september was de 9e editie van de Authentieke dag in Vreeswijk. Dit jaar was het Thema ‘Brits. Mede dankzij het mooie weer op deze eerste september dag was er een flinke opkomst.

Thema authentieke dag

Het Thema van de authentieke dag was dit jaar ‘Brits’. Zo’n 250 historische voertuigen waren in Vreeswijk te bezichtigen. er waren motoren, trekkers, vrachtwagens en oude personen auto’s uit de 50 en 60-er jaren aanwezig. om ongeveer 10:30 vertrok een grote stoet met oude vrachtwagens voor de rondrit, niet veel later gevolgd door de tractoren en motoren. De toer ging langs vele mooie plekken van onze provincie. Voor de tour lag de nadruk op oude Britse voertuigen, maar alle voertuigen van voor 1978 waren welkom om mee te doen.

Er was onder meer een terras ingericht in de oude Engelse stijl waar bezoekers konden kiezen uit vele echte Britse heerlijkheden zoals onder andere ene high-tea. De sfeer zat er goed in bij zowel de bezoekers als de deelnemers.

Werfweekend Museumwerf

Naast de authentieke dag in Vreeswijk was vandaag ook de 1e dag van het half jaarlijkse werfweekend van de Museumwerf Vreeswijk. Dit weekend staat bekend als een van de leukste kijk en doe weekenden in de authentieke scheepvaart sferen. Dit jaar staat het werfweekend in het teken van de beurtvaart.

Tijdens de Werfweekenden is er bij de Museumwerf voor jong en oud altijd veel te zien, te doen én te horen! Het draaien van oude scheepsmotoren wordt ruim gedemonstreerd. Modelbouw Club ’t Anker is aanwezig en geeft vaar demonstraties met hun verbazingwekkend natuurgetrouwe modellen. Kinderen kunnen ene zeil klompje maken of varen met een peddelbootje. Ook mogen de kinderen in een bootje zitten wat voor getrokken wordt door een modelbouw sleepboot met een flink sterk motortje er in.

oude motoren en ambachten

Op de werf waren diverse oude motoren van schepen te zien waarvan ook enkele zo nu en dan gestart werden. Ook was er te zien hoe op de oude traditionele wijze de zeilen werden gemaakt. en waren er demonstraties in het knopen en splitsen van touw en staaldraad. Ook was de timmerloods voor deze gelegenheid speciaal geopend.

Foto’s authentieke dag Vreeswijk

Foto’s Werfweekend Museumwerf Vreeswijk

(De foto’s zijn van: Stephan Gomersbach & Svant Bjorkman)

Comments

comments

Geef een reactie