Dit weekend was de 10e authentieke dag in Vreeswijk. Naast de authentieke dag was het tevens Werfweekend op de museumwerf van Vreeswijk. Ondanks dat er zaterdag geregeld een buitje viel in Nieuwegein was het een geslaagde dag.

Amerikaanse jaren 50

Het thema van de authentieke dag dit jaar was de Amerikaanse jaren 50. De animo van voertuigen was net als vorig jaar groot, meer dan 250 oldtimers, zowel auto als motoren, waren dit jaar aanwezig. Zoals elke jaar reden de oldtimers in een colonne door Vreeswijk waar vele toeschouwers langs de kant stonden om de oldtimers te bewonderen. Na de tourrit stonden de auto’s en motoren door Vreeswijk verspreid met o.a. een aantal oude Cadillacs bij het raadhuisplein.

Werf weekend

Naast de Authentieke dag was er dit jaar ook het Werfweekend. Het thema dit jaar was de Keulsche Vaart.
De museumwerf: “De eeuwenoude handelsroute tussen Amsterdam en het Duitse achterland. Deze vaarroute liep dwars door Vreeswijk wat het schippersdorp eeuwenlang een economische boost gaf. Zonder Keulsche Vaart was er geen florerend Vreeswijk en zou de Museumwerf niet bestaan.

Bezoekers konden kijken naar de diverse schepen die aanwezig waren, zien hoe zeilen en netten gemaakt en hersteld werden, een oude scheepsmotor in bedrijf zien en de oude ambacht van het touw en kabels maken zien.
ook waren er diverse modelschepen te zien waarvan er sommig tentoongesteld stonden en een aantal zelfs een rondje vaarde. De jonge bezoekers konden eentjes schepen, zelf varen in een rader boot, of zich voort laten trekken door een model sleepboot met een aardig krachtige motor.

Foto’s authentieke dag VreeswijkFoto’s Werfweekend


(Foto’s Authentieke dag & Werfweekend: S. Gomersbach)

Comments

comments

Geef een reactie