Ervaar en leer rolstoelbasketbal tijdens de wekelijkse instuif

Sport- en Evenementencomplex Merwestein biedt ruimte voor de evenementen ‘Ervaar & leer rolstoelbasketbal tijdens de wekelijkse instuif’ van de organisatie Basketball Experience NL. Deze organisatie helpt sporters die afhankelijk zijn van hun rolstoel. In het complex wordt morgen het Experience Center officieel in gebruik genomen. “Hier is alle ruimte voor de beoefening van rolstoelbasketbal”, vertelt Gertjan van der Linden, medeoprichter van Basketball Experience NL.

Voor jong en oud is de stichting Basketball Experience NL bezig met de organisatie van een instuif op woensdagmiddag. Het wordt georganiseerd voor iedereen uit het hele land met een lichamelijke beperking maar ook voor familie en vrienden van hen. Ervaren sporters laten de bezoekers ervaren hoe het is om met een rolstoel te basketballen. Het bewegen van de rolstoel tijdens het sporten is multitasking. Je bent bezig met het in de gaten houden van je teamgenoten, tegenstanders en het onder controle houden van de bal en je rolstoel.

Uiteindelijk moeten deze events iets groots worden voor zowel startende rolstoelbasketballers als spelers die al jaren spelen en een keer extra willen sporten of training willen krijgen. “Het is belangrijk dat er meer mensen met een beperking gaan sporten en dan rolstoelbasketbal in het bijzonder. We willen met deze instuif meer mensen uit deze regio, maar eigenlijk ook uit het hele land, aan het bewegen krijgen. We hopen dat ze kunnen voelen en ervaren wat een geweldige sport rolstoelbasketbal eigenlijk is”.

(Bron: De Hogeschool Utrecht – Joyce Huigsloot/Foto: Basketball Experience NL)

Comments

comments

Geef een reactie