Ook al heeft de regering voor Nederland nog nog geen zogenoemde ‘lockdown’ afgekondigd, diverse ondernemingen in Nederland hebben besloten de deuren uit voorzorg tijdelijk te sluiten in verband met het coronavirus.

Winkel sluitingen in Nieuwegein

Onderstaande winkels hebben aangegeven per direct de deuren tot nader order te sluiten ivm de corona crisis.

  • De KIK – kleding en huisraad
  • C&A – dames en heren mode
  • H&M mode
  • WE – dames en heren mode
  • M&S mode
  • Van haren – schoenen

Naast deze sluitingen hebben diverse winkelketens die nog wel open zijn aangekondigd zaken zoals de koopavond te laten vallen in verband met de Corona epidemie. Dit omdat de koopavonden vaak een drukke periode is waarbij veel klanten dicht op elkaar in een winkel staan. Een overzicht met welke winkels dit betreft volgt later. Indien u twijfelt kunt u altijd contact opnemen met een winkel of kijken op de website van de winkelketen.

Grof vuil

Het afvalbrengstation van RMN blijft voorlopig nog open. Veel mensen grijpen deze periode aan om het grof vuil weg te brengen. Uiteraard gelden ook hier de maatregelen dat er voldoende afstand gehouden dient te worden. Wel worden mensen verzocht om het brengen van afval te verspreiden. Doordat veel mensen thuis zitten is er een enorme groei aan mensen die afval komen brengen.

Asfalteringswerkzamheden N408

De firma KWS infra heeft laten weten dat de afsluiting van de N408 bij industrieterrein Ravenswade tot nader order is uitgesteld. De werkzaamheden welke gepland staan van donderdag 19 tot en met 23 maart, heeft KWS helaas moeten annuleren. De onvoorziene situatie met het Coronavirus en het feit dat de nachttemperatuur niet voldoende is om de werkzaamheden uit te kunnen voeren leidt helaas tot dit besluit.

Momenteel onderzoekt KWS, in overleg met de wegbeheerders van de provincie Utrecht en gemeente Nieuwegein, of de werkzaamheden naar de reserveweekenden verschoven kunnen worden. Waarbij het streven is om de werkzaamheden 26 tot en met 30 maart 2020 uit te voeren. De definitieve communicatie over het weekend volgt volgende week via www.nieuwe-infra-liesbosch.nl

Comments

comments

Geef een reactie