Dank aan alle mantelzorgers

Als teken van waardering organiseerde Het Steunpunt Mantelzorg in samenwerking met gemeente Nieuwegein afgelopen zaterdag de dag van de mantelzorg. 633 mantelzorgers hebben hun mantelzorgwaardering in ontvangst genomen en 800 mensen hebben de dag bezocht. Mantelzorgers konden deelnemen aan diverse workshops: van wijnproeven tot darten of een ontspannende massage en nog veel meer. Ook was er een informatiemarkt met stands van organisaties die ondersteuning bieden aan de mantelzorger en de zorgvrager.

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde

Het geven van (langdurige) zorg aan iemand uit de naaste omgeving wordt vaak gezien als iets vanzelfsprekends en het is tegelijk heel bijzonder. Er is vaak geen keus. Een partner is dementerend, een buurman krijgt een chronische ziekte of een ouder wordt slecht ter been. Het kan iedereen overkomen.

Mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor hulpbehoevende uit het gezin, vrienden of kennissenkring waardoor een emotionele band ontstaat noemen wij mantelzorgers. Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde. Dankzij de mantelzorg kunnen mensen vaak langer thuis blijven wonen en contacten met hun eigen vertrouwde kring mensen onderhouden. Alle in Nieuwegein woonachtige mantelzorgers waren welkom en mantelzorgers wiens zorgvrager (degene voor wie zij mantelzorgen) in Nieuwegein woont en voor 1 oktober ingeschreven stonden bij het Steunpunt Mantelzorg konden hun mantelzorgwaardering in ontvangst nemen.

Twee extra ophaalmomenten

Was u als mantelzorger niet in de gelegenheid om afgelopen zaterdag deel te nemen aan de dag van de mantelzorg en heeft u een bon voor een mantelzorgwaardering. Dan zijn er twee extra ophaalmomenten waarop u de waardering alsnog kunt verzilveren. Dit is op: 22 november van 09.00 tot 13.00 uur en op 27 november van 13.00 tot 17.00 uur. Beide op het stadshuis.

Steunpunt Mantelzorg

Via Steunpunt Mantelzorg (www.mantelzorgnieuwegein.nl 06-83 55 68 74) kunnen mantelzorgers in Nieuwegein meer informatie krijgen over diverse ondersteuningsaanbod. Zoals van maatjes tot een mantelzorgmakelaar die zorg- en regeltaken tijdelijk over kan nemen tot informatiebijeenkomsten en schoonmaak tegen een gereduceerd tarief bij de mantelzorger thuis.

Comments

comments

Geef een reactie