In Nieuwegein raakten vanmorgen twee mannen gewond toen ze vast kwamen te zitten onder het contragewicht van een sluisdeur van de Prinses Beatrixsluis. Een man kon na een half uur worden bevrijd, de ander enekel uren later. Ze raakten bekneld onder een contragewicht van 65 ton. Dat is bedoeld om een sluisdeur in beweging te krijgen. Het ongeluk gebeurde rond half twaalf tijdens werkzaamheden aan de sluisdeur. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) vermoedt dat het om twee werknemers van Rijkswaterstaat gaat.

Tweede slachtoffer ook bevrijd (Foto Stephan Gomersbach).

 Man naar ziekenhuis gebracht

Het zou om twee mannen gaan, werknemers van Rijkswaterstaat. Een slachtoffer is ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht en naar het ziekenhuis vervoerd. Over zijn verwondingen is niets bekend gemaakt.

Hulpdiensten vonden hem snel. Het andere slachtoffer zat nog uren klem onder het gewicht. Ook over zijn verwondingen is niets bekend gemaakt.

Een slachtoffer ligt in de middelste buis van de sluisdeuren (foto: Michiel van Beers).

Hoogtereddingsteam biedt hulp

Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend. Gebruikelijk is dat het contragewicht bevestigd is aan kabels, maar vanochtend zou dit niet het geval zijn geweest.

Het hoogtereddingsteam uit Utrecht is opgeroepen, zij worden doorgaans ingezet bij reddingsoperaties op hoogte en diepte. Ook is een traumahelikopter ingevlogen.

Deze foto’s zijn van Michiel van Beers.

De Prinses Beatrixsluis

De Prinses Beatrixsluis in Nieuwegein stamt uit 1938. De sluis is onlangs uitgebreid met een derde sluiskolk. Aan de andere twee kolken zijn werkzaamheden aangekondigd in verband met regulier onderhoud. Prinses Beatrix opende in februari dit jaar de derde sluiskolk. De deur zou nog niet goed sluiten en wordt hersteld.

Archieffoto: Rijkswatersataat

Updates volgen

Comments

comments

Geef een reactie