Vanavond om iets voor 19:00 kreeg de brandweer van Nieuwegein een zogenoemde: “OMS melding” binnen. Het zou gaan om een melding aan de Vuurseschans. Al snel bleek het te gaan om een melding bij het zorgcentrum de Geinsche Hof.

Bij aankomst van de brandweer bleek er een probleem te zijn met een magnetron op de 2e verdieping van de Geinsche Hof. Nadat de eerste melding was gedaan is er al snel een oproep voor een extra voertuig gedaan. Omdat er door de brand in de magentron nogal wat rook was ontstaan is een extra brandweer wagen, een zogenaamde: “TS-BBM – Tankautospuit-Bijzondere blusmiddelen” ter plaatse gevraagd. Deze heeft wat exra materiaal, waaronder bijvoorbeeld grote ventilatoren om een woning na een brand goed door te luchten, aan boord.

De brandweer had de situatie al snel onder controle en heeft de woning na afloop van het incident geventileerd. Door het snelle handelen van het Personeel van Geinsche Hof en het optreden van de brandweer raakte geen van de bewoners van de Geinsche Hof gewond bij het incident.
(Foto’s : JSMultimedia)
Comments

comments

Geef een reactie