Featured Video Play Icon

Maandagavond 18 maart a.s. vertellen drie kunstenaars in buurtcentrum La Caza in Schansen-Noord over hun ideeën voor een kunstproject in de buurt. Een kunstwerk dat samen met bewoners wordt gemaakt en symbool staat voor de vernieuwing van de buurt.

Kunstwerk vóór, mét en van de buurt

De buurt kan wel wat meer kleur gebruiken. Kunst maakt de omgeving mooier en laat ook het karakter van de buurt zien. Daarom heeft de gemeente Nieuwegein drie kunstenaars gevraagd na te denken over een kunstwerk dat symbool staat voor de vernieuwing van de buurt. Dat kan van alles zijn; bijvoorbeeld een muurschildering, een object voor in de buurt, of het verfraaien van een bepaalde plek. Een kunstwerk vóór, mét en van de buurt!

Kunstenaars presenteren hun ideeën

De kunstenaars Eline Janssens, Vincent Skiller en Carin Sleurink vertellen op maandagavond 18 maart over hun ideeën. Bewoners gaan daarna met de kunstenaars in gesprek. Daarna stemt de buurt op hun favoriete kunstwerk. De kunstenaar met de meeste stemmen krijgt vervolgens de opdracht. In 100 dagen gaat de kunstenaar samen met de buurt werken aan het kunstwerk. Voor de zomervakantie is het klaar

Datum, tijd en locatie

Maandag 18 maart 2019, van 19.45 – 21.00 uur in de Buurtkamer La CaZa, Hoornseschans 101

  • 19.30 uur Ontvangst met koffie en thee
  • 19.45 uur Introductie
  • 20.00 uur Presentaties kunstenaars, 3 rondes van elk 20 minuten
  • 21.00 uur Bewoners leveren stembiljetten in – borrel
  • 21.15 uur Bekendmaking winnende kunstenaar

Betere Buurten

Dit event maakt onderdeel uit van het programma Betere Buurten. www.ikbennieuwegein.nl/schansennoord

(Foto : Google Streetview)

Comments

comments

Geef een reactie