Dodenherdenking 2019

In vervolg op de landelijke richtlijnen en de nieuwe leidraad van het Nationaal Comité heeft het Nieuwegeinse 4 en 5 mei Comité in afstemming met burgemeester Frans Backhuijs besloten de activiteiten voor 75 jaar Vrijheid aanzienlijk te versoberen.

Nu bekend is dat de huidige beperkende maatregelen tot 1 juni zijn verlengd, kunnen er geen bijeenkomsten meer georganiseerd worden waar meerdere mensen aanwezig zijn. Zelfs wanneer de beperkende maatregelen vervroegd worden opgeheven, heeft het Comité niet de mogelijkheid om de voorbereiding van het uitgebreide programma op tijd klaar te krijgen.

Concreet betekent dit dat het Comité alle activiteiten annuleert en de expositie van het Kunstproject van scholieren wordt uitgesteld naar dit najaar. De organisatie richt zich nu op alternatieven voor de herdenking op 4 mei en de viering op 5 mei omdat deze juist in deze tijd een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de maatschappelijke verbinding. Mocht u met het 4 & 5 mei Comité mee willen denken, dan kunt u een e-mail sturen naar: info@4en5meinieuwegein.nl

De geplande Indië-herdenking op 15 augustus gaat vooralsnog gewoon door.

Comments

comments

Geef een reactie