Iets na 9 uur vanmorgen is de brandweer van Nieuwegein-Noord opgeroepen voor een brandmelding aan de Avondgaarde in Nieuwegein.

Al snel na de eerste melding kwam er een tweede alarm voor een opschaling. Als er een melding ‘opschaling’ gedaan wordt betekent dit dat er inderdaad brand is en van een omvang waarbij inzet van meerdere eenheden nodig is. De brandweerposten van Nieuwegein noord en zuid, de autoladder van IJsselstein waren snel ter plekke.

Een gewonde naar het ziekenhuis

De brand is ontstaan tijdens werkzaamheden aan het dak van een van de woningen. De huizen zijn in een rijtje per vier geschakeld. Bij de brand is de dakdekker gewond geraakt aan zijn handen en naar het ziekenhuis vervoerd. De brand bleef geconcentreerd tussen de dakpannen en het dakbeschot. In de woningen is flinke roet- en waterschade.

De vier woningen zijn voorlopig ‘onbewoonbaar’ verklaard. De bewoners worden opgevangen door Salvage. Zij kunnen voorlopig bij vrienden of familie terecht. Lukt dat niet dan krijgen ze een hotelkamer aangeboden.(Foto’s: JSMultimedia/D.Mastwijk)

Comments

comments

Geef een reactie