Tiny Village - Kleine Huizen

Gisteren 16 juni was de 2e open dag van de Tiny Village huizen. De mensen konden een kijkje nemen in de verschillende huizen die op het terrein staan. Daarnaast konden zij uiteraard vragen stellen aan de bewoners van de Tiny Village, die de mensen graag de nodige informatie gaven. De opkomst was ook een stuk hoger dan de eerste open dag vorig jaar. Naar schatting waren er meer dan 200 mensen die een bezoekje brachten aan de Nieuwegeinse Tiny Village.

Huizen

Bij de naam Tiny Village denk je vast aan kleine huisjes. Die niet veel groter zullen zijn dan een gemiddelde caravan, dit is zeker niet het geval. De huizen verschillen allemaal qua afmetingen. Maar over het algemeen zijn het mooie stevige groten huizen, waarin het prima te vertoeven is.

De locatie

Het terrein waarop de tiny houses staan is eigendom van Kondor Wessels Projecten en BPD Ontwikkeling. Samen met Club Rhijnhuizen organiseerden zij een prijsvraag om het weiland en de boomgaard tijdelijk te benutten, in afwachting van geplande bouwactiviteiten. Stichting Tiny House Utrecht en de Kantoor Karavaan van Stichting The Tipping Point wonnen de prijsvraag. De gemeente Nieuwegein heeft een vergunning verleend tot september 2019 voor tien tiny houses, waarvan er nu zes staan, en een aantal caravans van de Kantoor Karavaan, waarvan er nu één staat.

Tiny Village Kleinhuizen is te vinden in Plettenburg-West, aan de Kelvinbaan 40. Meer informatie over Kleinhuizen is te vinden op: http://kleinhuizen.nl

 

( Foto’s : Stephan Gomersbach )

Comments

comments

Geef een reactie